MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbert: A szezon végén is a mezőny elején lehetünk

2014.02.23. 10:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_szlovakia3.jpgMint arról a molcsapat.hu is beszámolt, a túraautó-világbajnokság (WTCC) egyetlen magyar versenyzője Michelisz Norbert január végén részt vehetett a Honda négynapos spanyolországi tesztjén.

A személyes találkozáson túl roppant hasznos volt számára mozgás közben is látni az autót, külső szemlélőként megfigyelhette, hogyan viselkedik bizonyos kanyarokban. Norbi szerint kívülről a legszembetűnőbb különbség a brutális hanghatás volt, illetve a kanyarbejáratokon látható nagyobb sebesség.

„Nagyon bízom benne, hogy lesz lehetőségünk élesben is kipróbálni az új autót. Látva azt, hogy egy kifinomult technika, jó lenne legalább két napot elmenni, tesztelni. Nagyon tetszett, hogy sok olyan apróság van benne, ami egyes vezetők stílusához köthető” – mondta Norbi.

A tesztelés során lehetősége volt márkatársával Gabriele Tarquinivel is beszélni, aki megnyugtatta hogy az új Honda nem igényel vezetéstechnikailag nagymértékben mást, mint a tavalyi, ugyanakkor ahhoz hozzá kell majd szoknia, hogy a szélesebb gumik, a nagyobb leszorítóerő és az erőteljesebb fékhatás miatt főleg a kanyarbejáratokon gyorsul majd az autó.

Elmondta, a legszembetűnőbb az volt számára, hogy hosszra és főleg szélességre „gyarapodott” az autó a tavalyi modellhez képest. Belülről nem sokat változott, a műszerfal és a kezelőfelület lényegében ugyanolyan, talán a vezetőfülkében a sofőr jobban középre tolt ülőhelyzete és néhány más apróság árulkodik csak arról, hogy ez nem a 2013-as autó.

Nagyon tetszett neki, hogy máshogy is kell vezetni, jobban lehet a sofőrhöz alakítani a 2014-es Hondát. Ugyanakkor azzal is tisztában van, egy kétnapos teszt alatt nem jönnek ki az autó gyermekbetegségei.

„Nagyon nagy bennem a várakozás, alig várom már a szezont. Elsősorban az új autó és a benne rejlő lehetőségek miatt, de a neves ellenfelek miatt is. Aki ismer, tudja jól, hogy nagyon szeretek versenyezni, ha rajtam múlt volna, én már a tavalyi utolsó futamot követően, a következő héten autóba ültem volna” – mondta Norbi.

Elárulta, mivel ő is csak halandó, előfordult vele is, hogy önmagát a dobogóra, annak is a legmagasabb fokára „álmodta”. Akár úgy is, hogy a két alsó fokon Loeb és Huff áll. „Igen, én is szeretem magamat álmaimban kedvező színben feltüntetni. Úgy gondolom, ha minden jól összeáll és az autó gyors lesz, ott lehetünk a szezon során, és a szezon végén is a mezőny elején. Nagyon bízom benne, lesz olyan hétvége, amikor ilyen nagy nevekkel, neves ellenfelekkel, állhatok ott a dobogón” – mondta idei terveiről. 

(Fotó:zengomotorsport.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr705827824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása