MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi: A tesztpályán nem jött volna ki ez a hiba

2014.04.18. 11:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_új_honda.jpgFelemásra sikeredett Michelisz Norbert számára a túraautó-világbajnokság 2014-es első versenye a Marokkói Nagydíj. Az elismerésre méltó, hogy Norbi mindössze másfélnapos tesztelés után pontszerző helyen végzett az első futamban, az ugyanakkor bosszantó, hogy a 8. helyről rajtolva hiába tudott az utolsó körig a hetedik helyen autózni, a szervó meghibásodása miatt végül a 9. helyen zárt.

Ennél is nagyobb baj, hogy a sorozat egyetlen magyar versenyzője a második futamon el se tudott indulni a Honda Civic-kel. „Köszönöm a gratulációt, de úgy érzem ebben a hétvégében lehetett volna több is. Ugyanakkor próbálom a pozitív dolgokat keresni, hiszen így is szereztem két pontot, és szerencsére az autó sem sérült meg” – mondta Norbi az első idei versenyről.

Michelisz elmondta, a technikai gondok mellett az is elég aggasztó számukra, hogy jól látható, a Honda tempóból nincs ott, ahol szeretnék. „Igazából Marokkóban nem is az volt a fő probléma, hogy későn kaptuk meg az autót. A tesztpályán nem jött volna ki ez a hiba, ez egy olyan gond, ami csak versenyszituációban jön elő. A tempóhiány sem azért van, mert későn kaptuk meg az autót, hiszen mindegyik Honda alaposan le volt maradva a Citroen mögött” – mondta Norbi a legjelentősebb gondokról.

Ez persze nem véletlen, hiszen a franciák sokkal korábban kezdték meg az autó tesztelését. A Zengő Motorsport pilótája azonban bizakodó, hiszen jól emlékszik rá, tavaly is gyengébben kezdődött számukra a szezon, de Szlovákiában már az első három helyen volt a Honda.

„Vannak autók, amik rövid idő alatt hihetetlen fejlődésre képesek. Ezeket a lehetőségeket hamar ki kell használni. Ha egy versenyző elfogadja, hogy ez egy technikai sport könnyebb elfogadnia, hogy így ér véget egy futama, mint nekem. Kicsit frusztrál ugyan, de túl lehet lépni rajta” – összegezte Norbi az előrelépés lehetőségeit. Ugyanakkor elismerte, ha tempóból az első helyről indult volna, a tempólemaradás miatt akkor se lett volna dobogós a futam végén.

Franciaországban a pontszerzést tartja reális célkitűzésnek, hiszen a pálya is jobban fog feküdni nekik. „Korábban voltunk már tesztelni ezen a pályán, sokkal több a gyors és a közepesen gyors kanyar, ami fekszik nekünk. Biztos vagyok benne, hogy jobbak leszünk, mint Marokkóban, de még mindig nem a Citroen szintjén” – mondta Norbi az esélyekről.

A versenyhétvége programja:

Péntek:

Teszt: 12:30 – 13:00

Szombat:

1.Szabadedzés: 09:00 – 09:30

2. Szabadedzés: 11:30 – 12:00

Időmérő: 15:00 – 16:00 – Élőben az Eurosporton

Vasárnap:

1. Futam: 12:50 – 13:50 – Élőben az Eurosporton

2. Futam: 16:50 – 17:50 – Élőben az Eurosporton, felvételről este a Duna TV-n

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr376049973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása