MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi a biztonságos közlekedés reklámarca lett

2012.03.29. 09:18 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Michelisz Norbert fiatal kora ellenére már most történelmet írt, hiszen ő az első magyar, aki a túraautó-világbajnokságon elindult. Norbi azonban nem csak a versenypályákon száguldozik, de a biztonságos vezetésre is felhívja mindig a figyelmet. Ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum éppen őt választotta a biztonságos közlekedésért kampánya reklámarcának.

A tavalyi év legnépszerűbb sportolójának választott autóversenyző szerint egy, a közúton elkövetett hiba akár az utolsó is lehet az ember életében. Éppen ezért nagy örömmel vállalta el a felkérést, hogy a tanpálya arcaként kampányoljon a biztonságos vezetésért. Úgy véli ennek a kérdéskörnek kiemelt témaként kell szerepelnie, főleg a fiatal és kezdő vezetők körében.

„A jogosítvány megszerzéséhez szükséges vizsgák manapság ugyan felkészítik a kezdőket a forgalomban várható helyzetekre, de a legritkább esetben kapnak a kezdő sofőrök gyakorlati jellegű ízelítőt a vészhelyzetekben tanúsítandó helyes viselkedésről” - mondta a Zengő motorsport honlapján a WTCC világbajnokság magyar klasszisa.

A tanpályán kockázatmentesen gyakorolható a helyes viselkedés ezekben a helyzetekben nem csak kezdő sofőröknek, hanem olyanoknak is, akik gyakorlottabbak, de szeretnék megtudni, hogy valójában mennyire felkészültek arra, ha valami váratlan történik velük az utakon.

Norbi tavaly remekül teljesített, de saját bevallása szerint a szezon második fele az egy kicsit nehézkesebben alakult. Ennek ellenére úgy véli, idén komoly esélyük van a hőn áhított 2010-es futamgyőzelmet megismételni. Mostanra eljutott arra a szintre, hogy nyugodtan kijelentheti, minél többször szeretne a dobogón állni, sőt, ha lehet annak a legfelső fokán.

„Nekem a legfontosabb cél, hogy szeretnék futamot nyerni, mert nekem, mint versenyzőnek, az a legfontosabb, hogy érezzem, hogy képes vagyok és versenyképes vagyok” – mondta egy korábbi interjújában az 1984-ben Mohácson született klasszis.

Az idei első futam aztán remekül indult, Norbi nagyon jól elkapta a rajtot, az élen autózott, de egy, a pályán átrepülő galamb keresztülhúzta a számításait. A BMW elütötte a madarat, és sajnos a galamb maradványai eltömítették az intercooler hűtő sziláit, ami miatt látványosan lecsökkent a motor teljesítménye, valamint eltört a hátsó lengéscsillapító, így végül csak a kilencedeik helyre ért be.

A sok tehetős pilótával ellentétben tehetsége, felkészültsége és gyorsasága miatt megkedvelt magyar pilótának ezen a hétvégén, a Spanyol Nagydíjon lesz lehetősége a javításra. A valenciai verseny első időmérőjét szombaton 14 órakor rendezik, a Warm up-ra pedig vasárnap 9.30-kor kerül sor. Az első futam 14.15-kor, a második 17.00-kor rajtol.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr104347367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: autóverseny michelisznorbert michelisz norbi a biztonságos közlekedés reklámarca lett 20120328
süti beállítások módosítása