MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi 10 éve még nem is gondolta, hogy versenyezni fog

2012.04.07. 14:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Az elmúlt hétvégén Spanyolországban rendezték a Túraautó Világbajnokság második fordulóját. A valenciai futam első versenyén a Zengő Motorsport két pilótája közül Michelisz Norbert a 7., Wéber Gábor a 17. lett. A második futamban Michelisz javított és a negyedik lett, így a két futamon összesen 18 pontot gyűjtött. A világbajnoki pontversenyben 24 ponttal a hetedik helyen áll.

A független, nem gyári indulók külön versenyén a Yokohama Drivers Trophy-n Michelisz Norbert mindkét futamban a második helyen végzett, ennek köszönhetően a tabella 3. helyére jött fel.

„Egy ilyen versenyen a legfontosabb a folyadék pótlása. A hétvégén futamonként két litert is veszít az ember, és ha azt nézzük, hogy egy hétvégén négy futam van, az nem kevés” – mondta Norbi arra, hogy mi a legfontosabb egy versenyző számára az autó tökéletességén kívül.

Szintén nagyon kell ügyelniük az étkezésre is, hiszen nem ehetnek nehéz ételeket, amik esetleg eltelítik őket. „Ilyenkor legtöbbször csak tésztát, rizst, és mártás nélküli húsokat fogyaszt a legtöbb versenyző és én sem vágyom ilyenkor töltött káposztára” – mondta a tavalyi év legnépszerűbb sportolójának választott autóversenyző.

Norbit ma már mindenki úgy ismeri, mint autóversenyző. Sokan gondolhatják, hogy gyerekkora óta erre készült, pedig nem. Saját bevallása szerint 8-10 éve nem is gondolt rá, hogy valaha versenyezni fog.

„Mindig is informatikus akartam leni, de idővel beláttam, hogy mindig lesznek jobbak nálam, így ebben nem fogom meglelni az élet örömét” – mondta nevetve fiatalkori terveiről. Szerencsére az autók mindig is érdekelték, így amikor 2005-ben alkalma nyílt egy tesztvezetésre, úgy gondolta kipróbálja magát.

Persze nem vakon vágott bele, hiszen korábban már több számítógépes autó-szimulátorral foglalkozott és internetes bajnokságokban is eredményesen szerepelt. Jelenlegi csapattársa Wéber Gábor mutatta őt be a Zengő Zoltánnak a Zengő Motorsport tulajdonosának, aki az első tesztlehetőség után – melyen remekül teljesített – „leigazolta” őt.

Norbi a versenyzés mellett egyetemre jár. Ugyan van már egy mérnök-informatikus diplomája, de nem hagyott fel a tanulmányokkal, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem közgazdasági karára jár.

„Az európai futamok során a városból keveset látunk, az elmúlt hétvégén ki se jöttem a versenypályáról. Valenciában ötödik 5 alkalommal voltam versenyen, és volt már rá alkalmam hogy megnézzem a tengerpartot és a várost is” – mondta a mohácsi klasszis a hétvége versenyen kívüli programjáról.

Ha nem az autóban ült, akkor a csapat mérnökeivel beszélgetett, hogyan lehetne még jobbá tenni a BMW-t. A tengerentúli, távol-keleti versenyeken azonban más a helyzet, hiszen ott az időeltolódás miatt egyébként is 3-4 nappal korábban kiutazik, így ott több lehetősége nyílik az adott hely megismerésére.

„Tíz év múlva szeretnék úgy visszaemlékezni, hogy legalább egyszeres világbajnok vagyok. Szerencsére ebben a sportágban még 50 évesen is lehet sikeres egy pilóta, így bízom benne, hogy tíz év múlva még a következő tíz év terveiről is beszélhetek” – mondta Norbi félig viccesen a 2022-es terveiről.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr824368664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása