MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi: Csak a pályán jön ki belőlem az agresszív vezető

2012.04.14. 14:28 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Michelisz Norbert jelenleg a túraautó világbajnokság harmadik futamára készül, melyet ezen a hétvégén rendeznek a marokkói Marrakesben. A Zengő Motorsport pilótája a világbajnoki pontversenyben 24 ponttal a 7. helyen áll, a Yokohama Driver’s Trophy értékelésben viszont 27 ponttal a harmadik helyet foglalja el.

Norbi azonban nem csak az eredményei, hanem jelleme, és közvetlen viselkedése miatt is roppant népszerű a hazai sportrajongók körében. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tavaly őt választották a legnépszerűbb magyar sportolónak.

A 28 esztendős klasszis a hét elején a Magyar Televízió vendége volt, és elmondta, a húsvét előtti napokat otthon – Hímesházán – töltötte, és számára ez jelentette az igazi ünnepet, amikor a családjával lehetett.

„Tavaly a magyarországi futam után tört át egy gát, azóta érzem azt, hogy egyre többen megismernek. Azóta átintegetnek idegen autókból, mutogatnak, és sokszor megállítanak, hogy gratuláljanak. De a benzinkúton, és igazoltatás során a rendőrök is megismernek” – mondta a népszerűségről Norbi.

Az utakon egyébként nyugodtan vezet – nem véletlenül lett a biztonságos közlekedés reklámarca -, a versenyzői vénáját kielégíti a pályán. Pedig saját bevallása szerint ez nem volt mindig így.

„Amikor megszereztem a jogosítványomat, volt olyan korszak, amikor én is az agresszívebb sofőrök kategóriájába tartoztam. Szerencsére amióta versenyzem, ez csak a pályán jön elő belőlem” – vallotta be fiatalkori bohémságát.

Az idei szezonról elmondta, hiába vélték úgy többen is, hogy nem leszenk olyan kiemelkedő eredményeik, és ők is tudták, hogy nehéz dolguk lesz, a kemény munka eredményeként mégis ott van a stabil pontszerzők között.

„Monzában közel voltam, hogy futamot nyerjek, és úgy gondolom Valenciában is jól teljesítettem. Kezd összeérni a csapat és én is az autóval. Hosszú út áll előttünk, de úgy érzem a fejlődés töretlen lesz” – mondta a mohácsi születésű klasszis.

Idén Michelisz mellett Wéber Gábor is a Zengő csapatát erősíti, és mint Norbi elmondta, számára nagy segítség, hogy ketten vannak. „Szerencsés, hogy a csapattárssal baráti a viszony, és a csapaton belüli légkör is olyan, ami segít kihozni magamból a maximumot” – utalt a csapategység fontosságára Norbi.

Ezen a hétvégén azonban csak egyedül indul Marokkóban, Gábor anyagi megfontolásból - a soron következő európai viadalokon való biztos indulás érdekében - ezúttal kihagyja a nagydíjat, de így is bízik benne, hogy az idei futamokhoz hasonlóan, ezúttal is jól teljesít majd.

A marokkói hétvége a pénteki tesztet követően, szombaton a szabadedzéssel veszi kezdetét, amely helyi idő szerint 9:30-tól 10:00 óráig tart. A második gyakorlást 13:15-től 13:45-ig tartják, majd az első időmérő 16:15-kor veszi kezdetét és 17:05-kor zárul. Vasárnap reggel 9:00-tól tartják a negyedórás bemelegítőt, majd a 11 körös első futam 12:20-kor veszi kezdetét (magyar idő szerint 14:00), míg a második futam 15.20-kor rajtol (magyar idő szerint 17:00).

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr174424872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása