MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbinak még az allergiája elmúlik, ha versenyezhet

2012.09.09. 14:59 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

bmw2.jpgMichelisz Norbert talán még soha nem várta ennyire szeptember végét. A Túraautó-világbajnokság (WTCC) magyar pilótája ugyanis akkor ülhet ismét versenyautóba, hogy a sorozat amerikai futamán bizonyítson. Norbit jelenleg kisebb allergia gyötri, de mint mondta, ez versenyzés közben soha nem szokta zavarni.

„Ezzel soha nem volt gondom, amint autóba ülök, minden bajom elmúlik. A pályán nem jut eszedbe, ott csak a versenyzésre és az autódra figyelsz” – mondta Norbi, aki bevallotta, előzetesen nem gondolta, hogy ilyen nehéz lesz kibírnia ezt a hosszú szünetet.

„Egyszerűbbre számítottam. Volt már egy másfél hónapos szünet, majd a brazíliai futam, majd most ez a hosszabb nyári szünet. A június eleje óta eltelt négy hónap alatt három futam volt összesen, ami nagyon kevés. Nekem ezt leszámítva, nehéz autóba ülni” – mondta a magyar klasszis.

Annyira „elvonási tünetei” vannak, hogy hiába próbálja magát tanulással lefoglalni, erre sem tud nagyon figyelni, pedig készülnie kellene a közelgő vizsgáira. Mint elmondta, kedvezményes tantrend keretein belül pótolja az elmaradt egyetemi vizsgáit, és eddig jól halad.

Emellett természetesen különböző felkéréseknek, meghívásoknak tesz eleget, de maga a versenyzés így is nagyon hiányzik neki. Ezen a hétvégén, Kecskeméten a helyi főiskola meghívásának tesz eleget, ahol a tavalyi nagy sikerű levegővel hajtott járművek versenye után idén az elektromos autók gálafutamát rendezik.

A versenyen mintegy húsz csapat két kategóriában, a körversenyen és a gyorsulási versenyen méri össze tudását, míg a legszerencsésebbek akár Norbival egy futamban mehetnek egy kört az elektromobillal.

Azonban ezek a „versenyek” sem elégíthetik ki a vezetés hiányát, de saját bevallása szerint erre még a legnevesebb F-1-es pilóták sem képesek. „A hosszú szünetben néztem a Forma 1-es versenyeket, azt hittem jót tesz, de sajnos nem tudta pótolni a versenyiránti éhségemet”.

Norbi az utcai vezetésben kifejezetten nyugodt sofőrnek számít, éppen ezért a városban vagy országúton nem jön ki rajta, hogy versenyezzen. Ha meg is hajtanám az autót, csak töredékét érezném annak, mint amit a versenypályán élek át.

Sajnos jelenleg nincs lehetősége arra, hogy teszteljen, de nagyon bízik benne, hogy az amerikai futam előtt legalább egyszer még tesztelhet, és nem közel három hónapos szünet után kell autóba ülnie. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr424764456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása