MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbert: Minden célunkat elértük, amit kitűztünk

2012.12.19. 14:40 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbiface.jpgMichelisz Norbert hatalmas sikerrel zárta az idei versenyszezont, hiszen megnyerte a túraautó világbajnokságban (WTCC) a privát versenyzők pontversenyét, a Yokohama Drivers’ Trophy-t, amely a privát világbajnoki címet jelenti. Ezek után nem is volt meglepő, hogy a hazai szakszövetségek szavazásán az autó-motor sport kategóriában ő lett az év sportolója, immár harmadik alkalommal.

Norbit a BMW is megjutalmazta, hiszen a német autógyártónál a nem gyári támogatású pilóták között – az összes szakágat figyelembe véve – a harmadik lett.  

„Kellemes boldogságérzet van bennem a makaói zárófutam óta, és remélem, ez eltart még legalább1-2 hónapig, vagy akár a következő év első versenyéig” – mondta Norbi arról, milyen érzés minden nap világbajnokként felébredni. A számos elismerés mellett itthon nem mellékesen a gyorsasági szakágon belül ötödször lett az év versenyzője, amire még nem volt példa. Külön örül annak, hogy a Zengő Motorsport lett az Év csapata.

„Ez az év a folyamatos fejlődésről szólt. Minden célunkat elértük, amit kitűztünk magunk elé. Sikerült időmérőt és futamot nyernem, valamint megnyertem a privát versenyt. Akik nem gyári támogatással versenyeznek, az összetettben nagy hátránnyal indulnak. Elsősorban azért, mert az autókba nem olyan ütemben érkeznek a fejlesztések, mint a gyáriaknál, és sajnos annyi időt sem ülhetünk a versenygépekben, nem tudunk annyit tesztelni” – mondta Norbi az idei évről és annak nehézségeiről.

Ugyanakkor a mezőny közel kétharmadát részét a privát csapatok, pilóták teszik ki. Viszont a nem gyári csapatoknál arra is figyelni kell, hogy az év vége felé az alkatrészbázis is jelentősen megcsappan, és egy esetleges komolyabb törés akár egy verseny kihagyását is jelentheti. A mezőny közel kétharmadát részét a privát csapatok, pilóták teszik ki.

Norbi 2006-tól tagja a Zengő motorsportnak, és mint korábban elmondta, úgy tekint a csapatra, mint második családjára. Úgy érzi mostanra lett meg, azaz összhang, ami kell a pilóta, csapat, autó hárma közös sikeréhez.

A jelenleg legmagasabban jegyzett magyar autóversenyző nem titkolja, egyszer szeretné a gyári pilóták értékelését is megnyerni. Ehhez azonban az kell, hogy egyszer egy gyári csapathoz kerüljön, mert privátként ez gyakorlatilag lehetetlen. Ugyanakkor a későbbi remélt nagy sikereknek ez a mostani bajnoki cím egy kiemelkedő állomása lehet.

"Ha az idei legeket kellene összefoglalnom, a legrosszabb a marokkói verseny volt, ahol semmi nem úgy sikerült, ahogy terveztük. A legjobbnak természetesen a magyarországi versenyt mondanám, hiszen a több hazai szurkoló előtt aratott futamgyőzelemnél jobb érzésem kevés volt az idén” – mondta a 2012-es versenysorozat legjeiről. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr544972364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása