MOL csapat Autó-Motor Blog

A Yokohama jövőre is díjazza a nem gyári versenyzőket

2013.01.05. 17:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

bmw.jpgMichelisz Norbert az elmúlt két hónapban négy nagyon fontos díjat is nyert. A legfontosabb természetesen, hogy megnyerte a túraautó világbajnokságban (WTCC) a privát versenyzők pontversenyét, a Yokohama Drivers’ Trophy-t. Ezek után szinte természetes volt, hogy a hazai szakszövetség is őt találta a legjobbnak, míg az Év Sportolója díjátadón immár másodszor lett a közönségdíj nyertese. Emellett a BMW is díjazta, hiszen az összes szakágat figyelembe véve a harmadik helyen végzett a német gyáróriásnál.

Ha nem is díjazásnak számít, de Norbi és a Zengő Motorsport számára minden bizonnyal örömteli, hogy a WTCC kizárólagos gumibeszállítója, a Yokohama 2012 utolsó napjaiban bejelentette, hogy idén is összesen 480 ezer eurót oszt majd ki a Yokohama Trophy legeredményesebb pilótái között.

Mint arról a p1race.hu beszámolt, ez a Zengő Motorsport és Michelisz Norbert számára is kiváló hír, hiszen az idei privát világbajnok és csapata számára idén is jelentős bevételforrást jelentettek ezek a pénzdíjak.

Norbi a lapnak adott interjújában kiemelte, bár az idei tervek még nincsenek véglegesítve, nagyon fontos lenne számukra, hogy 2013-ban is engedjék őket indulni a Yokohama Trophy értékelésében. A címvédés lehetősége mellett ez azért is lenne fontos, mert a Yokohamától kapott pénzdíjak a csapat költségvetésének viszonylag jelentős hányadát képezték az idei évben is.

2013-ban a Yokohama minden futam végén 6 ezer euróval jutalmazza a Yokohama Trophy aktuális futamgyőztesét, míg a 2. helyezettnek 5, a 3.-nak 4, a 4.-nek 2,5, az 5.-nek 1,5, a 6.-nak pedig 1 ezer eurót oszt majd ki futamonként a nem-gyári pilóták jutalmazására.

Változás lesz a tavalyi évhez képest, hogy ezentúl a cég, azonnal futam után kiosztja majd pénzdíjakat és nem csak az egyes versenyhétvégék összesített eredményei után, ahogy eddig tette. A p1race.hu cikkéből az is kiderül, hogy a Yokohama Trophy pontrendszere jövőre változatlan marad, vagyis marad a 10-8-6-5-4-3-2-1-es pontrendszer futamonként, míg a makaói szezonzárón ezúttal is dupla pontokat osztanak majd a privát versenyzőknek. A privát pole pozícióért és a leggyorsabb körért továbbra is egy pontot osztanak majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr624999573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása