MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi: Minden váltás egy bizonyos fokú kockázat, de nem izgulok

2013.01.24. 10:45 | MOL Csapat | Szólj hozzá!


honda44.jpgA tavaly BMW-vel is fantasztikusan teljesítő, többek között a független autók versenyét a Yokohama Trophyt is megnyerő Michelisz Norbert idén még nagyobb reményekkel vághat neki a túraautó-világbajnokságnak (WTCC), miután az elkövetkezendő két évben a Honda gyári támogatását is élvezi.

„Szeretném azt mondani, hogy nem lesz semmi gond, de akkor hazudnék. Minden váltás egy bizonyos fokú kockázat. Ennek ellenére nem izgulok, szerintem az első két-három versenyhétvége után meglesz az összhang köztem és az autó között. Azonban azzal is tisztában vagyok, hogy valószínűleg a 2013-as év még nem az én vb-címemről fog szólni” – mondta a magyar pilóta.

Norbi életében az egyik legnagyobb váltás 2011-ben volt, amikor egy első kerék meghajtású BMW-be ült át. Így most „csak” vissza kell szoknia, és tudja jól, hogy ez kevesebb időt fog igénybe venni, mint a korábbi váltásnál.

A Honda részéről nincs jelentősebb elvárás vele szemben, de ez nem is lenne jogos egy újonc pilótával. Nem közvetlenül kapják az utasításokat, ugyanakkor minden segítséget megkapnak, mint a két régebben a csapathoz tartozó versenyző, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro.

„Az anyagiakon múlik, hogy ki mennyit tud gyakorolni. Fontos lenne tesztelni már a szezonkezdet előtt is, remélem nem az első futam előtt lesz csak alkalmam gyakorolni, de nem tudom erre mennyi esélyem lesz. Bízom benne, legalább annyi tesztlehetőségem lesz, mint tavaly volt” – mondta Norbi.

„Nem dőlök a kardomba, ha az első futamokon nem leszek az első tízben. Ezek a futamok még nem arról szólnak, hogy nyernem kell. Ha azonban nem tudok folyamatosan előrelépni, akkor majd ráérek azon gondolkozni, ez vajon kinek a hibája” – mondta azzal kapcsolatban, milyen elvárásokkal vág neki a 2013-asszezonnak.

Ugyanakkor tudja jól, a Honda nem csak neki, de a csapat szerelőinek is új kihívás, hiszen az új autójának teljesen más a felépítése, mint a BMW-nek volt. Így nekik is meg kell ismerniük az egész felépítését a „születésétől kezdve”, hogy minden kisebb hibára azonnal reagálni tudjanak. 

„Nem titkolt célunk, hogy előbb utóbb a világbajnoki címért is harcban legyünk. Azonban a vb-címre csak gyári autóval lehet esélye valakinek. Viszont ha gyári autóval versenyezhetsz, csak idő kérdése, hogy egy csapatból élcsapat legyen. Mi idén ezen leszünk” – mondta eltökélten a jelenlegi elsőszámú magyar autóversenyző. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr205040349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása