MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbert: Ki vagyok éhezve a versenyre!

2013.02.01. 09:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi-Honda.jpgMichelisz Norbert életében jelentős változásokat hozott a január, hiszen az idei szezonban a Zengő Motorsport pilótája a Honda gyári támogatását is élvezi. Ha azt vesszük figyelembe, hogy Norbi már tavaly a BMW-vel is remekelt, hiszen a Hungaroringen aratott futamgyőzelem mellett többször végzett pontszerző helyen és végül privát világbajnok lett, akkor idén tényleg lehetnek nagyratörő céljai.

Norbi ugyan az új autóval még nem „találkozott” személyesen, de így sem unatkozott, hiszen az egyetemen vizsgaidőszak van, így az elmúlt hetekben a tanulásé volt a főszerep.

„Szerencsére már vége a vizsgaidőszaknak, túl vagyok rajta, mondhatni felemás eredménnyel. Már nagyon várom, hogy kipróbálhassam az új autót, hiszen az elmúlt időszak az abszolút feltöltődésről szólt, és ki vagyok éhezve a versenyre” – mondta Norbi az elmúlt hetek programjáról.

Norbi és csapata az elmúlt években lépésről lépésre építette fel a karrierjét, ennek köszönhetően egyre sikeresebbek lettek és úgy vélik most jött el az ideje, hogy egy gyári autóval is megmutassák mire képesek.

Norbi ennek érdekében már elkezdte az erőnléti edzéseket, és még úgy is örömmel végzi ezeket a gyakorlatokat, hogy messze nem annyira élvezetesek, mint mondjuk egy tesztvezetés.

Az új autó első tesztjére előreláthatólag februárban lesz lehetősége, Olaszországban és talán Portugáliában is kipróbálhatja a 2013-as Civicet. Erre azért is lenne szüksége, mert bármennyire profi versenyző, neki is vissza kell szoknia az első-kerékmeghajtású autóra és jó lenne, ha még az első, monzai futam előtt lenne erre lehetősége.

Norbi tavaly a zárófutam (Makaó) után úgy érezte, hogy egy kicsit lemerült, de december közepétől már „versenyéhsége” volt, amit még nagyobbá tett, hogy idén egy más technikával, versenyezhet.

A Zengő Motorsport klasszisa úgy véli, Honda már 2013-ban képes lehet arra, hogy a csúcsra érjen. Mint korábban elmondta, véleménye szerint a holtszezonban a legnagyobb fejlődést a Honda fogja produkálni. Azt nem ígéri, hogy vele, de bízik benne, hogy a magyarországi futamra már ő is teljes összhangban lesz az autóval.

Saját teljesítményével kapcsolatban egyébként is úgy véli, nagyon sok múlik azon, milyen hamar szoknak össze az autóval. Ha hamar egymásra találnak, akkor az év végén akár a dobogós helyezésért is harcolhat, de az is előfordulhat, hogy az összeszokás hosszabb időt vesz igénybe.

Ugyanakkor nem titkolja, szeretne legalább egy futamot nyerni és minél többször a dobogóra állni. Bízik benne, hogy összetettben is az első hat hely valamelyikét meg tudja szerezni, és ha ez így lesz, akkor az egy olyan alap, amelyre nyugodtan lehet építeni 2014-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr345055985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása