MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbert: Érdekes volt világklasszis pilótákat látni ott ahol én is versenyzem

2013.07.31. 10:03 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_szlovakia1.jpgMichelisz Norbert a hétvégén Argentínában, a túraautó-világbajnokság soron következő futamán indul. Norbi számára az elmúlt napok is az autókról szóltak, igaz ezúttal egy kicsit gyorsabb kategória képviselőiről. A Zengő Motorsport versenyzője a hétvégén ugyanis a helyszínen, kedvenc pályáján a Hungaroringen izgulta végig a Forma-1-es Magyar Nagydíjat.

A verseny előtt úgy vélte, az összetettben éllovas Sebastian Vettelnek még van három-négy komoly kihívója. Ugyanakkor, aki le szeretné győzni a németet, annak mostantól szinte tökéletes teljesítményt kell nyújtania. A Zengő Motorsport pilótája a futam előtt úgy vélte, a hétvége a Red Bull és a Lotus versenye lehet.

„Én természetesen nagy kedvencemnek Raikkönennek szurkoltam, de elsősorban abban bíztam, hogy izgalmas verseny lesz. Ez szerencsére bejött, egy változatos versenyt láthattunk, nem volt „vonatozás”, sok előzés tarkította a viadalt” – összegzett a magyar pilóta.

Norbi elárulta, szurkolt a győztes Hamiltonnak is, hiszen a brit pilóta az év folyamán már többször is megérdemelte volna a futamgyőzelmet. Úgy véli nem lett volna igazságos Raikkönen futamgyőzelme, de azért annak örült, hogy végül dobogóra állhatott a finn pilóta.

„Ég és föld minden jellegű autósportot a helyszínről vagy a televízióból nézni. A helyszínen mindegyik nagyon különleges élmény. Az külön érdekesség volt számomra, hogy világklasszis pilótákat láthattam ott ahol én is versenyzem. Erre egyébként mindenkinek nagyon kevés lehetősége van, hiszen ritkán lehet testközelből találkozni ezekkel a versenyzőkkel” – mondta Michelisz.

Norbi úgy véli, a hétvége igazi győztese a magyar közönség volt, hiszen hosszú távra be lett biztosítva, hogy a jövőben is lesz Magyar Nagydíj. „Nagyon sokan voltak, de ha lenne magyar Forma 1-es pilóta, talán még többen jöttek volna ki Mogyoródra. Most is voltak olyanok, akik akár három órát is vártak a kapunál csak azért, hogy elmenjen mellettük kedvenc versenyzőjük egy lesötétített autóban. Sok rajongónak nem is a verseny, hanem ők jelentik a motivációt, hogy elmenjenek egy futamra” – mondta Norbi arról, mit jelent az a státusz, amit ezek a versenyzők felépítettek maguknak.

„A Forma 1-es szurkolóknak sokkal kevesebb esélyük van, hogy találkozzanak rajongásuk tárgyával. Ők sokkal zártabb világban mozognak és megvan a lehetőségük, hogy ne keljen találkozni állandóan a rajongóikkal. Ezt nem irigylem tőlük, én mindenesetre örülök, hogy ilyen dolgom van” – mondta Norbi arról, hogy ő szereti a személyes visszajelzéseket a rajongóitól, akikkel bármikor hajlandó összeállni egy közös fotóra.

Norbi elmondta, a futam után egy Forma 1-es szimulátoros játékot is kipróbált, és nagy csatát vívott korábbi csapattársával, Wéber Gáborral. Véleménye szerint „jól sikerült versenyük volt”, élvezték a csatát, pedig nem volt egy túl jó játék.

Norbi a hétvégén már élesben versenyezhet, hiszen következik a WTCC sorozatban következik Argentin Nagydíj. „Argentínában új pályán versenyzünk, melyet korlátozottan volt esélyem megismerni. Bízom benne, hogy hozzuk az új pályákon eddig elért eredményeinket és ismét a dobogós helyezésekért küzdünk. Remélem, hogy ismét én lehetek a legjobb Hondás versenyző” – mondta Norbi, aki azt is elárulta, most aláírná, ha valaki garantálná neki az egyik futamon a dobogót.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr115434846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása