MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi: Nem lepett meg, hogy Muller lesz a Citroën egyik pilótája

2013.08.17. 16:37 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbiface.jpgImmár, tény, hogy a következő szezontól a Citroen is csatlakozik a túraautó-világbajnokság (WTCC) sorozatához. A francia autógyár nem bízza a véletlenre a „belépőjét”, hiszen fantasztikus versenyzőkkel indítja autóit. Már korábban elárulták, hogy Sebastien Loeb kilencszeres rally világbajnok a Citroënnel együtt érkezik a mezőnybe, mostanra kiderült, a társa a háromszoros világbajnok francia Yvan Muller lesz.  

„Nem lepett meg a hír, hogy Muller lesz a Citroën egyik pilótája jövőre, hiszen a boxutcában már korábban lehetett erről hallani. Müller ezért háromszoros, de most már inkább négyszeres világbajnok, hogy a legjobb autók álljanak sorba érte” – mondta Norbi arról, mi a véleménye a jelenlegi vb-sorozatban toronymagasan vezető francia pilótáról.

Muller a Seat és a Chevrolet gyári csapatával lett háromszor is bajnok a WTCC-ben (2008,2010, 2011), az idei évet pedig az RML színeiben tölti, és már Sonomában megszerezheti a negyedik elsőségét. Muller érkezésével tehát összeállt a franciák „álompárosa”, összeállt a nemzeti csapat.

A WTCC pilótái között Yvan Muller neve fogalom. Kezdetben kisebb Formula autós sorozatokban szerepelt, majd 1995-ben megnyerte a Francia túraautó-bajnokságot. Azóta három VB-címe (2008, 2010 és 2011) mellett a sportág összes létező rekordját ő tartja. Ő szerezte a legtöbb pontot a bajnokságok során, övé a legtöbb első rajtkocka és ő nyerte a legtöbb futamot is.

Norbi szerint amellett, hogy Muller gyors és rutinos, nagyon jól méri fel a lehetőségeket, esélyeket az adott szituációkban. A Zengő Motorsport pilótája úgy érzi, a francia az idei szezonban megmutatta miért uralja a szakágat és azt is milyen nagy a Chevyk fölénye.

„A Chevynél remek munkát végeznek, és elismerve Muller hatalmas tudását, az autónak is jelentős szerepe van az idei remeklésben. Mindenesetre Müller jövőre megy a Citroenhez, kíváncsi leszek, milyenek lesznek a Chevyk” – mondta Norbi.
 
Azzal, hogy Muller a Citroënhez szerződik eldőlt, hogy 2015-ig biztosan folytatja, de Norbi nagyon reméli, hogy minél tovább, hiszen elismeri, mindig és sokat lehet tőle tanulni. „Én is szeretném még legalább 20 évig csinálni, és hasonló sikereket elérni, ha az egészségem engedi” – mondta Norbi, aki legközelebb szeptember 8-án az Amerikai Nagydíjon áll rajthoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr565464092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása