MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi: A saját hibám idegesít a legjobban

2012.04.23. 15:22 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság legutóbbi, marokkói futamán az első futamban a 9. helyen végzett, a második versenyen azonban futómű meghibásodás miatt a feladta a viadalt. Sajnos nem ez volt az első olyan versenye, amit fel kellett adnia idén, hiszen az első – monzai - világbajnoki futamon az élről kellett kiállnia, miután egy galamb épp az ő autójának repült neki.

„A saját hiba idegesíti a legjobban, mert az ember mégis könnyebben feldolgozza, ha nem a saját hibája miatt esik ki, bár mindegyik esetben rossz feladni egy versenyt. Egy autóversenyzőnek nagyon rossz érzés, ha nem látja a kockás zászlót” – mondta Norbi arról, milyen lelki tényezői vannak egy verseny feladásának.

A magyar klasszis tisztában van vele, hogy a versenypályán mindenki azért megy, hogy maximumot nyújtson. Neki Marrakeshben mégis „vissza kellett fognia” magát, és arra is nagyon kellett ügyelnie, hogy autója nehogy komolyabb sérülést szerezzen. Profizmusát jól jelzi, hogy az eset után csak annyit mondott, miután ismeri a körülményeket elfogadta, hogy ezúttal nem mehetett úgy, ahogy szeretett volna.

Szintén túltette magát azon, hogy a második futamot fel kellett adnia. Ezzel ugyan a privát értékelésben komoly pontokat vesztett, de tisztában volt vele, mindenki számára ez a legjobb döntés. Pedig tudja jól, a kiélezett versenyben senki nem engedheti meg, hogy feladjon egy versenyt.

„Ha nagyon meghajtottam volna az autót és véletlenül összetörik, nem tudom mi lett volna a Szlovák Nagydíjon, ami kiemelten fontos számomra. Én hiába vigyázok, bármikor előfordulhat egy karambol és onnantól kezdve csak „utas vagyok” az autóban” – mondta a magyar versenyautósport jelenlegi elsőszámú zászlóvivője.

A Szlovák Nagydíj számára azért is fontos, mert félig meddig hazai pályának számít és reményei szerint sok magyar szurkoló lesz a versenyen. Norbi úgy érzi a tavalyi magyarországi futammal sikerült áttörnie egy gátat és lett itthon a korábbinál jóval népszerűbb.

Ezt mi sem jellemzi jobban, mint hogy tavaly az Év legnépszerűbb sportolójának választották. Ehhez természetesen egyénisége is hozzájárul, hiszen amint egy korábbi beszélgetésben elmondta, annak ellenére, hogy meg van az egészséges rivalizálás közte és csapattársa Wéber Gábor között, kifejezetten jónak, barátinak mondható viszonyuk.

A hétvégi Szlovák Nagydíj után egy héttel, május első hétvégéjén rendezik a Magyar Nagydíjat és a Zengő Motorsport két pilótája reméli, hogy a szombati időmérőn és a vasárnapi két futamon a tavalyi évhez hasonlóan legalább annyian lesznek, mint a Forma 1-es futamokon szoktak.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr714468591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása