MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi: Több dobogós helyet is elcsíphetünk még idén

2012.05.15. 11:59 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Michelisz Norbert már javában készül a túraautó-világbajnokság hétvégi ausztriai futamára. A magyar klasszis számára valószínűleg remek hangulatban telik a felkészülés, hiszen a legutóbbi magyarországi futamot megnyerte. Azonban éppen ez az, ami nehezíti is a felkészülést, hiszen a siker hatására mindenki „Norbit akarja”.

„A túraautó-világbajnokságban is csak azt jegyzik meg az emberek, aki nyer, vagy dobogóra áll. A versenypályán mindenki azért megy, hogy maximumot nyújtson. De hiába vagy negyedik és pontszerző azt csak a szakemberek értékelik” – mondta Norbi arról, mennyit jelent egy-egy futamgyőzelem.

A Hungaroringen aratott sikere után az ellenfelek versenyzői és vezetői is gratuláltak neki és a Zengő motorsport csapatának, ami felejthetetlen élmény volt mindannyijuk számára. Emellett valamennyi rivális kiemelte, hogy a magyar pályán tapasztalt szurkolással eddig nem nagyon találkoztak.

„Fantasztikus volt a verseny, de realistáknak kell maradnunk, hiszen nem fogunk minden héten a futamgyőzelemért harcolni. Azt azonban remélem, hogy több dobogós helyet is elcsípünk még idén” – mondta Norbi.

Talán még mindenki emlékszik rá, hogy Norbi az ötödik helyről indulva azonnal az élre állt, és ezt a pozícióját sikerült is megőriznie. Elmondta, nem izgult, de a célegyenesbe kanyarodva nagyon kellett koncentrálnia, hogy a magyar szurkolók zászlótengere ne vonja el a figyelmét a versenytől.

„Sokat azonban nem nézelődhettem, mert nagyon kellett koncentrálnom. Számomra ugyanis az a legidegesítőbb, ha saját hibám miatt kell feladni egy versenyt. Azt könnyebben feldolgozza az ember, ha nem saját hibája miatt esik ki és nem látja a kockás zászlót”.

Norbi elmondta, nem nyomasztotta őt a felfokozott várakozás, hiszen a tavalyi verseny után már tudta mire számíthat, és igyekezett ennek előnyös részét kiélvezni.

„Nehéz megtalálni az egyensúlyt a magánember és a versenyző között, mondhatni két személyiségnek kell lenni. Amíg a civil életben mindenki nyugodtnak ismer, addig a versenyautóban nagyon kell koncentrálni, hogy a forróbb szitukban is meg tudjam őrizni a hidegvéremet” – mondta a jelenlegi legmagasabban jegyzett magyar autóversenyző.

A győztes futam után azonban már kénytelen volt néhány felkérést lemondani, annyian szerették volna őt. A tavalyi évből tanult és tudta, hogy a versenyzésére nincs jótékony hatással, hogy mindenféle felkérést elvállal. Idén éppen ezért sokkal hatékonyabban osztotta be az idejét.

„Fontos minden megjelenésnek megfelelni, de a tavalyi évből tanultam, és tudnom kellett nemet mondani. Kell egy nap, amikor semmilyen megjelenésekkel nem kell foglalkoznom és kizárólag a pihenés tölti ki az időmet”.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr394512425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása