MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi az olimpián merített erőt a zárófutamokra

2012.08.12. 12:59 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbiface.jpgJelenleg hosszabb szünet van a túraautó-világbajnokságon, a júliusi brazíliai verseny után legközelebb szeptember 21 és 23 között, az Egyesült Államokban, találkozik a világbajnoki mezőny. A WTCC magyar klasszisa Michelisz Norbert is jól megérdemelt szabadságát tölti.

A Yokohama Drivers' Trophy versenysorozatban vezető helyen álló klasszis a héten ünnepelte 28. születésnapját, míg a múlt hét végén és a hét elején Londonban járt. Norbi a DigiSport reggeli műsorában elmondta, a BMW meghívásának tett eleget, de ha már az angol fővárosban járt, igyekezett magyar érdekeltségű versenyeket is megnézni az olimpia programjából.

„Nem tudtam megnézni mindent, amit akartam, szerettem volna úszóversenyeket, valamint a vízilabda és a kézilabda-válogatott egy-egy meccsét megnézni” – mondta Norbi, aki hozzátette, nagyon tetszett neki az olimpia hangulata és a magyar sikerekből ő is erőt tudott meríteni a hátralévő futamokra.  

Személyes kedvencével, Cseh Lászlóval se tudott találkozni, akiről elmondta, nagyon sajnálta őt, ahogy Norbi mondta, voltak szerencsétlen pillanatai a szereplésének. „Ismerem őt személyesen, tudom milyen jellem, számomra szimpatikus nagyon” – mondta a klasszis úszóról.

Norbi számára hatalmas élmény volt, hogy élőben láthatott egy olimpiai kosárlabda meccset. Annak ellenére élvezte, hogy nem az amerikai Dream Team játszott, ami elmondása szerint a nézőszámon is jól látszott, hiszen elég kevesen voltak.

Annak ellenére, hogy sokan azt mondták, hogy London kihalt, Norbi számára hatalmas volt a nyüzsgés, a pezsgés a városban. „Először jártam Londonban, ennek ellenére látszott, hogy nem egy hétköznapi nagyvárosi forgatag, ami ott van, lehetett érezni, hogy valami nagy esemény történik”.

Norbi számára hatalmas élmény volt, hogy ellátogathatott a Rolls Royce gyárba, ahol igazi autócsodákat látott és végigmehetett a gyártási folyamaton. Mint elmondta, fantasztikus volt testközelből átélni hogyan készül el az első pillanattól a világ egyik legdrágább autója, melyből éves szinten alig több mint 1000 darabot gyártanak.

Norbi a folytatásról elmondta, a hátralévő futamokat izgatottan várja, hiszen Makaó az egyik kedvenc pályája – a Hungaroring mellett -, hiszen ott aratta élete első WTCC futamgyőzelmét, míg az amerikai és a brazíliai pálya még számára is ismeretlen, hiszen egyiken se versenyzett még korábban.

Bízik benne, hogy tudják tartani az elmúlt futamokon nyújtott formát, hiszen az idei hat futamon több pontot szerzett (90-et), mint tavaly az egész szezon során. Elégedett a jelenlegi helyezésével, bár szerinte még a negyedik hely is elérhető lehet, de tisztában van vele, az már csak a hab lenne a tortán. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr44707871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása