MOL csapat Autó-Motor Blog

Zengő Zoltán: Szerettem volna az első ötben benne lenni

2014.01.26. 08:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_szlovakia2.jpgAz elmúlt hetekben Michelisz Norbert több szempontból is értékelte az elmúlt évet, élete első Hondás szezonját, és elmondta, mit vár a 2014-es sorozattól. Most egy fokkal „feljebb léptünk” és a csapat vezetőjét Zengő Zoltánt kérdeztük múltról, jelenről, jövőről. Az első részben a közelmúltról és a jelenlegi helyzetről értekeztünk.

„Mindenféleképpen jó döntés volt a váltás a BMW-ről Hondára, amely egy olyan technikai hátterű csapat, amelyikkel nyugodtan nézhetünk a jövő felé. Új autót kaptunk, nagyszerű technológiával és ennek az idei változata még jobb lehet” – összegzett a csapat első embere.

Zengő szerint a régi autóval jelenleg nagy bajban lennének, hiszen a BMW-s csapatoknak az új technikai változtatások miatt „nincs” autójuk. A BMW ugyanis bejelentette, nem fog fejleszteni és új autót építeni, így most sokan bajban vannak

„Mi tavaly meghúztuk, hogy oda szerződtünk a Hondához és úgy érzem ez a döntésünk minden szinten bejött. Azt azonban el kell ismernem, szerettem volna jobb eredményt elérni, szerettem volna az első ötben benne lenni. Bármennyire próbáltunk maximálisan dolgozni, hiányzik az a pár pont, ami a kiesések miatt elveszett” – mondta a tőle megszokott őszinteséggel Zengő.

Úgy véli kis szerencsével akár az összetett verseny harmadik helye is összejöhetett volna. Ezt meg is indokolta. Véleménye szerint, ha azokon a versenyeken, melyeken nem szereztek pontot, akár csak a 7-8-9. helyre beérnek, akkor annyi pontjuk lett volna, amellyel simán megvan az összetett dobogós helyezés.

A jelennel kapcsolatban elmondta, várják az új autót, mellyel a JAS és a gyári csapat elkezdte a tesztelést.

"Várom a híreket, miként szerepel a teszteken, de bízom benne, hogy a japánok tudása, a mérnökök felkészültsége hozzásegít minket ahhoz, hogy versenyben legyünk az összetett világbajnoki címért” – mondta határozottan arról, mi az idei „irányvonal”.

 „Lehet, hogy ezek a tervek merésznek tűnnek, de azért vannak a tervek, hogy megvalósítsuk őket, akár már ebben az évben. Tisztában vagyok vele, hogy a Citroën komoly anyagi háttérrel és versenyzőkkel felvértezve indul, de úgy vélem nekünk is jó autónk lesz” – véli a csapatvezető.

"A jó technika fontos, mert ha az autó nem megfelelő a versenyző és a csapat lelkesedése nem tudja megszerezni a győzelmet. Nálunk remek versenyző, és remek csapat is van, ehhez reményeim szerint egy nagyon jó autót is kapunk” – mondta Zengő arról, hogy részükről minden adva van a világraszóló sikerhez. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr505782679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása