MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz: Most az látszik, hogy van a Citroen és mindenki más

2014.03.27. 12:09 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_monza2.jpgMichelisz Norbert az elmúlt hét második felét Valenciában töltötte, ahol a túraautó-világbajnokság (WTCC) legnagyobb esélyesei – a Honda mellett a Citroen és a Chevrolet - egy kollektív tesztelésen vettek részt. Mint azt a Zengő Motorsport pilótája saját honlapján elárulta, a teszt a Citroen dominanciáját hozta

„A Honda Motorsport képviselőivel és három újságíróval közösen tengettem az időmet. Valenciában. Tudtam, hogy nem fogok autóba ülni, így sajnos volt lehetőségem kényelmesen beosztani az időmet. Néztem az autókat beszélgettem” – mondta Norbi a molcsapat.hu-nak, arról miként teltek napjai a spanyol városban.

A WTCC-sorozat egyetlen magyar versenyzője elárulta, noha nem vezethetett, így is volt haszna az utazásának. Véleménye szerint minden egyes úttal a megszerezhető információk száma csökken, és mindig van új információ a Hondával kapcsolatban

„Bízom benne, hogy a szezon végén, az élmezőny elején lesz a helye a Hondának. Most az látszik, hogy van a Citroen és mindenki más. A jelenlegi tempófölényt nehezen tudjuk ledolgozni, de tavaly is hátrányból indultunk, mégis sikerült az élmezőnyben végeznünk. Bízom benne, hogy az idén jobban sikerül a szezonkezdet, bár egyelőre úgy tűnik, az első három hétvégén nem lehet megverni a Citroent” – mondta Michelisz azzal kapcsolatban, mit vár a szezon elejétől.

Norbi szerint a franciák mindenképpen előnyben vannak, amiben jelentős szerepe van annak, hogy mindenkinél előbb kezdték a tesztelést. „Emellett azonban az is látszik, hogy kiváló szakember gárda van mögöttük és jól felépítették az autót” – mondta Norbi, aki elárulta, Makaó óta számolja napokat, és azóta várja a lehetőséget, hogy ismét versenyezhessen.

„Ilyenkor versenyzőként figyelembe kell venni, hogy azok a hónapok, amik verseny nélkül telnek el, meglátszanak az emberen. Tisztában vagyok vele, hogy az első teszteken szoknom kell az autót, nem mehetek majd pályacsúcsot, mert annak rossz vége lesz” – mondta Norbi.

Tavaly év végén még abban bízott, hogy idén hamarabb megkapja az autóját, mint egy évvel korábban. Mostanra azonban biztossá vált, hogy alig lesz lehetősége tesztelni. „Simán benne van idén is hogy az első futamok után a tavalyi évhez hasonlóan úgy érezzük, hogy nagyon lent vagyunk. Mivel nem tudtunk tesztelni, így valószínűleg a futamokon jönnek majd elő az autó gyermekbetegségei. Még az is előfordulhat, hogy ugyanolyan hibákkal szembesülünk, mint tavaly, de ezeken túl kell lépni” - mondta Norbi, aki a gondok ellenére is bizakodva várja az április 13-án esedékes első, marokkói futamot.

(Fotó:zengomotorsport.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr795880619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása