MOL csapat Autó-Motor Blog

Zengő Zoltán: Az új autó sokkal erősebb lesz a tavalyinál

2014.03.16. 11:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_szlovakia3.jpgAz elmúlt héten Michelisz Norbert honlapunkon elmondta, nem túl jó a hangulata, hiszen nincs plusz információja arról, hogy mikor lesz kész az autója, és azt sem tudja még, hogy mikor vezetheti először. A választ az egyik legszakavatottabb személytől, csapatfőnökétől, Zengő Zoltántól kapta, kaptuk meg.

Michelisz Norbert valóban nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen a tavalyihoz hasonlóan egyelőre úgy tűnik, idén is csak az utolsó pillanatban érkezik meg az új idényre szánt autója. A szombaton rangos állami kitüntetést átvevő Michelisz pár hete honlapunknak beszélt arról, hogy mindez nem éppen ideális állapot alig egy hónappal az első futam előtt.

„Azért nincs autója Norbinak, mert elkéstek kicsit a fejlesztéssel. Ez valahol érthető, hiszen nem egy egyszerű dolog egy teljesen új autót készíteni. Nem örülünk a jelenlegi helyzetnek, hiszen a várható idő, amikor megkapjuk, az március vége, április eleje. Norbinak is jó lenne, ha már tesztelhetne, de legalább ilyen fontos lenne, hogy a szerelők is megismerjék az új autót” – mondta Zengő Zoltán, a Zengő Motorsport első embere.

A csapatvezető elmondta, szerencsére a szezonrajtot odébb tették egy héttel, így az első, marokkói futamra csak április13-án kerül sor. A kiváló szakember elárulta, csapatának két autó volt lefoglalva, hiszen korábban olyan opciós szerződést kötöttek, hogy két kocsit üzemeltetnének.

„Megkaptuk tavaly október őket, de az egyiket el kellett engednünk. Nem titok, a hozzá tartozó pénzügyi háttér nem állt össze. Terveink szerint abban az autóban Wéber Gábort szerettük volna indítani. Ez azonban nem jött létre, így ezt az autót a marokkói király vásárolta meg. Mivel ő a legfőbb finanszírozója a Marokkói Nagydíjnak, elképzelhető, hogy ő is szerepet játszott benne, hogy eltolják a szezonrajtot” – mondta Zengő.

Véleménye szerint minden versenyzőnek abban a pillanatban, hogy az utolsó futamon kiszáll a kocsijából, az a legfőbb vágya, hogy már egy hét múlva visszaülhessen. „Norbira most ez még inkább igaz, hiszen az új autó, sokkal erősebb lesz a tavalyinál. Szélesebb nyomtáv nagyobb fékek, a vezetései élmény is sokkal nagyobb. Ez a versenyzőnek és a csapatnak is komoly kihívás. Meg kell szoknia mindenkinek, ezért is szeretné már a komplett csapat, hogy megkezdődjön a tesztelési időszak, hiszen a megfelelő beállítások megtalálása időigényes feladat” – mondta Zoli.

A csapatfőnök szerint az autó ugyan a tavalyihoz hasonlóan ismét egy Honda Civic, de az új alváz és karosszéria más technológiát képvisel, más vezetési élményt ad. Úgy véli éppen ezért sok kilométer kell ahhoz, hogy Norbi megszokhassa, kitapasztalja, és minél jobban megismerje az új technikát. Ugyanakkor a csapatfőnök is azt vallja, hogy a vezetést nem lehet elfelejteni, hiszen olyan az, mint a biciklizés.

„Nem mondom, hogy én nyugodtan viselem ezeket a napokat, de kiszolgáltatott helyzetben vagyunk. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a Honda és a JAS Motorsport is mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legversenyképesebb autót tegyék alánk. Bízom ezekben az emberekben, miként a csapatomban is” – mondta Zengő arról, miként viseli a kiszolgáltatottságot.

Természetesen tisztában van vele, a Sebastien Loeb és Yvan Muller nevével fémjelzett Citroën óriási előnyben van velük szemben, de a Honda konszernek is fontos hogy a lehető leghamarabb, minél előbb versenyképesek legyenek.

A WTCC 2014-es idénye április 6-án veszi kezdetét, a sorozat történetében először Marokkóban. A mezőny ezt követően Franciaországba utazik, új helyszínként a versenyzők a Paul Rickard pályán mérik majd össze erejüket. Ezt követően jön majd az a verseny, amely az utóbbi két évben az idény legjobb és egyben legnépszerűbb viadala volt, természetesen a Magyar Nagydíjról van szó, amelyet május 4-én rendeznek.

A WTCC-sorozat 2014-es versenynaptára:

Április 13. Marokkói nagydíj
Marrakech Street Circuit

Április 20. Francia nagydíj
Circuit Paul Ricard (új helyszín)

Május 4. Magyar nagydíj
Hungaroring

Május 11. Szlovák nagydíj
Automotodróm Slovakia Ring

Május 25. Osztrák nagydíj
Salzburgring

Június 8. Orosz nagydíj
Moscow Raceway

Június 22. Belga nagydíj
Circuit de Spa-Francorchamps (visszatérő helyszín)

Augusztus 3. Argentin nagydíj
Autódromo Termas de Río Hondo

Szeptember 14. Amerikai nagydíj
Sonoma Raceway

Október 12 Kínai nagydíj
Shanghai International Circuit

Október 26. Japán nagydíj
Suzuka Circuit

November 16. Makaói nagydíj
Guia Circuit

(Fotó:zengomotorsport.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr525864233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása