MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi kíváncsi lenne rá, mire megy Vettel a WTCC-ben

2014.01.19. 19:15 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_monza3.jpgAz elmúlt hetekben Megtudhattuk Michelisz Norbitól, miként vélekedik élete első Hondás szezonjáról, az ellenfelekről, a pályákról és azt is, mit remél 2014-es sorozattól. A Zengő Motorsport pilótája azt is elárulta, nem kizárólag a vb-cím motiválja, szeretne minden egyes versenyen jobb teljesítményt nyújtani.

Aki visszaolvassa az elmúlt hetek cikkeit, mindent megtudhat hazánk legnépszerűbb sportolójáról. Vannak azonban olyanok, akikben még így is maradtak kérdések. Ők Norbi személyes honlapján a michelisz.com-on tehették fel kérdéseiket, és nekik is válaszolt Norbi.

Akadt olyan szurkolója, aki arra volt kíváncsi, ki az a pilóta, akit szívesen látna a WTCC-ben itthonról és külföldről. Norbi – aki egyébként is szeret a legjobbakkal versenyezni – elárulta, miután a raliból most megkapták Sébastien Loebot, szívesen látná az F1-es világbajnok Sebastian Vettel is, míg a magyarok közül az ismert okok miatt Wéber Gábort, akit nagyon jó versenyzőnek tart.

A sokak szerint biztos befutónak számító Citroënnel kapcsolatban úgy vélte, nem csak Loeb és Muller lesz veszélyes, hanem a napokban szerződtetett José-María López is. Biztos benne, hogy meghatározó szereplői lesznek a WTCC-nek 2014-ben.

Élete legemlékezetesebb versenyének a legelső, 2010-es makaói futamgyőzelmét tartja. Mint elmondta, sokáig ezt értékelte pályafutása legnagyobb sikerének, amely egy olyan pillanata volt az életének, amelyről tudja, hogy mindig büszke lesz rá.

Számara, ha nincsenek versenyek, akkor sincs holtszezon, hiszen ilyenkor a fizikai felkészülésé a terep, az erőnléti edzések töltik ki az ideje nagy részét. Természetesen szeretne minél többet tesztelni, tesztkilométereket gyűjteni.

Bízik benne, hogy a Honda lesz a 2014-es szezon nagy részének legjobb autója és hiába favorizálják sokan a Citroën-t ő nem cserélné le a japán autót, melyet az elmúlt évben nagyon megkedvelt. Ennek megfelelően nem is hiányzott számára a BMW, amely véleménye szerint talán csak egy-két állórajtnál jött volna jól. Bízik benne, hogy március elején már tesztelheti az új Hondát, reményei szerint akkor már ráadásul a saját kocsiját.

Elárulta, bármennyire is elégedett a Hondával, egy Lotus 49-est bármikor kipróbálni. Mint elmondta, ez egy „régi szerelem”, miután a Grand Prix Legendsben nagyon megszerette, és mindig is az volt az egyik álma, hogy egyszer egy '60-as évekbeli Forma 1-es versenyautót kipróbálhasson.

A válaszokból megtudhattuk, hogy édesapja az a személy, akinek megfogadja minden tanácsát, még ha nem is ért vele egyet. Norbi elmondta, ez azért van, mert nagyon büszke vagyok arra, hogy honnan hová jutott el. Még ha nem is volt autóversenyző, nagyon logikusan látja a történéseket, összetettebben látja a világot nála, ezért megbízik a véleményében.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr55770895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása