MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi elvárások nélkül vág neki az idény első futamának

2014.04.10. 12:01 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_új_honda.jpgHosszú hónapok várakozása után ezen a hétvégén a Marokkói Nagydíjjal elkezdődik a túraautó-világbajnokság (WTCC) 2014-es idénye. A sorozat egyetlen magyar pilótája Michelisz Norbert szinte „szűzen” készül a versenyre, hiszen csak múlt héten kapta meg az új Hondáját, így csak két napja volt, hogy tesztelje és „összeismerkedjenek”.

„Az utolsó elintéznivalókat végzem éppen, és ma este utazom Marokkóba. Nagyon nagy bennem a várakozás a 2014-es idénnyel szemben, de elsősorban azt vártam már, hogy vezethessem az új autót, és végre együtt mehessek versenyen a többiekkel” – mondta Norbi szerda délután az elutazása előtt nem sokkal.

„Jó volt nagyon az a két nap, amit az új Hondával tölthettem. Nem számítottam ekkora ugrásra a tavalyi autóval szemben. Sokkal gyorsabb, összetettebb az új Honda, mint a tavalyi volt, időre lesz szükségem kiismerni” – mondta Norbi, aki elsősorban a motorerőt emelte ki, hiszen a mostani autó 70 lóerővel erősebb a tavalyinál. Véleménye szerint ugyanilyen érezhető különbség a légterelők által képzett leszorító erő, ami elsősorban a kanyaroknál lesz fontos.

„Elvárásaim nincsenek, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan alig tudtunk tesztelni. A legfontosabb kérdés, hogy mennyire gyorsan tudom megszokni az új autót. Most úgy érzem, legalább 1-2 hétvégére szükségem lesz, amíg a gyári Hondások mellé érhetek. Reálisan nézve az első két futamon nem leszek harcban a futamgyőzelemért. A legfontosabb, hogy célba érjek valamennyi futamon, jó lenne az első tízben végezni és ehhez jól jönne 1-2 pont is” – mondta Norbi arról, mit vár a hétvégi marokkói és az egy héttel később esedékes franciaországi versenyen.

A Zengő Motorsport pilótája elárulta, jelenleg a pótalkatrészek terén is rosszul állnak. „Marokkóba úgy megyünk, hogy nem minden futómű alkatrészből lesz pótalkatrész. Ez azonban nem csak nekünk van így, a gyári Hondások is ugyanilyen gonddal küzdenek. Ennek köszönhetően a legfontosabb szempont, hogy épségben vigyük célba az autót” – mondta Michelisz.

Tudja jól, egy versenyző a pályán mindig arra törekszik, hogy a maximumot hozza ki az autójából. Ugyanakkor tisztában van vele, vannak „fontosabb” szempontok is.  

„Kell hozzá egy bizonyos intelligencia, hogy fel tudjuk mérni, egyes manőverek mivel kecsegtetnek. Ha nem tudom mi lesz a kimenetele, a biztosabbat választom, hiszen egy esetleges karambol a jövőbeni lehetőségeimet is erősen befolyásolja” – mondta Norbi arról, hogy jelen esetben fontosabb szempont az autót sérülés nélkül célba hozni, mint egy jobb helyezéssel kecsegtető kétes manőverbe belemenni.

Azért is fontos számára, hogy vigyázzon az autóra, mert a harmadik futamra (május 4-én) Magyarországon kerül sor. „A Hungaroring nekünk a „duplaszorzós futamunk”, hiszen ilyenkor a többi versenyhez képest is jobban szeretnénk kiemelkedő eredményt elérni. Ezzel is visszaadni a szurkolóknak abból a szeretetből, amivel egész évben viszonyulnak hozzánk. Emellett itt mutathatjuk meg leginkább magunkat a hazai szponzoroknak és itt van kint a legtöbb barát, ismerős is, akiknek szintén szeretnénk bizonyítani” – mondta Norbi a Magyar Nagydíj fontosságáról.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr416004381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása