MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi: Fantasztikusan teljesítettek az olimpián a magyar sportolók

2012.08.16. 10:58 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

bmw2.jpgMichelisz Norbert jelenleg az idei szezon leghosszabb szünetében nem a tengerparton sütteti a hasát, de még csak nem is valamelyik wellness szálloda szolgáltatásait veszi igénybe. Norbi a napokban otthon ül és jó diákhoz méltóan tanul.

„Az egyetemi tanulmányaimmal elmaradtam kissé és kedvezményes tanrend keretében a nyár végéig kell bepótolnom az elmaradt vizsgákat. Most éppen szervezeti viselkedést tanulok. Sajnos sok gyakorlati óráról hiányoztam, ezeket kell most pótolnom, hogy szeptember végén vizsgázhassak” – mondta a túraautó világbajnokság magyar klasszisa.

A WTCC mezőnye a júliusi brazíliai verseny után, legközelebb szeptember 21 és 23 között, az Egyesült Államokban találkozik. Norbinak a tanulás szempontjából kapóra jött a szünet, de mint elmondta, lassacskán elvonási tünetei vannak.

„Brazília óta nem ültem versenyautóban, és őszintén megmondom, már nagyon hiányzik. Szinte már remeg a kezem, amikor a versenyekre gondolok, annyira szeretnék már újra versenyezni. Örülnék, ha létrejönne egy tesztelés, az pedig még jobb lenne, ha időben közel lenne az amerikai futamhoz” – mondta Norbi arról, mennyire hiányzik számára a benzingőz és az versenyláz.

Norbi utcai autóval se szokott száguldozni, a forgalomban nyugodt vezető, éppen ezért hiányzik számára az a bizsergés, amit csak a versenyautóban tud átélni. Próbálja a gondolatait más irányba terelni, de elismeri, ez ritkán sikerül.

Norbi az elmúlt hetekben sem unatkozott, hiszen amint arról már mi is beszámoltunk, a BMW-nek köszönhetően Londonban járt, ahol beleszagolhatott az olimpia légkörébe. „Fantasztikus élmény volt. Érezni lehetett, hogy valami van a városban, ha másból nem, akkor abból, hogy a buszok és az autók is el voltak díszítve és külön olimpiai sáv volt, ahol a versenyzőket szállították” – mondta Norbi, aki életében először járt az angol fővárosban.

Eredetileg a megnyitóra is mentek volna, de olyan sűrű programot szerveztek számukra, hogy végül ki kellett hagyni Danny Boyle pazar rendezését. Norbi számára hatalmas élmény volt egy olimpiai kosárlabda meccs megtekintése, miként az olimpiai falu is lenyűgözte, de a csúcs számára a Rolls Royce gyár megtekintése volt.

„Nem akarom magamat dicsérni, de én az olimpia előtt azt mondtam, közel 20 érmet is nyerhetünk, és ez bejött. Szerintem fantasztikusan teljesítettek a magyar sportolók, számomra az volt a meglepő, hogy más sportágakban számítottam aranyéremre. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy nagyon sok szép eredmény született, és nem csak az aranyérmeseket kell ünnepelni” – mondta Michelisz.

Norbi szerint az egyik legfantasztikusabb teljesítmény Vajda Attiláé. Aki ugyan csak hatodik lett a kenu egyesek 1000 méteres versenyén, de elmondta, mindent kiadott magából és ez most ennyire volt elég. „Szerintem az egyik legnagyobb siker, ha a sportoló önmagát tudja legyőzni, és úgy gondol vissza a versenyére, hogy ő mindent megtett a sikerért” – mondta a WTCC klasszisa sportolói filozófiájáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr834714396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása