MOL csapat Autó-Motor Blog

Zengő Zoltán: Történelmi siker a mostani

2012.09.28. 11:13 | MOL Csapat | 1 komment

michelisz-ring.jpgMichelisz Norbert fantasztikus hétvégét tudhat maga mögött. A Zengő Motorsport pilótája a túraautó-világbajnokság kilencedik állomásán, a 4032 méter hosszú Sonoma Raceway-en mindkét futam után dobogóra állhatott.

Az amerikai futam első versenyén a harmadik helyen zárt a két Chey-s, a vb-címvédő Yvan Muller és a brit Robert Huff mögött, majd a második futamon csak Huff előzte meg, így Norbi pályafutása első olyan hétvégéjét zárta, amikor mindkét futamot dobogós helyen zárta.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy egy ilyen meghatározó versenyen sikerült ilyen remek teljesítményt nyújtania, és kicsikarnia ezt a fantasztikus eredményt" - mondta Zengő Zoltán a Zengő Motorsport csapatvezetője.

Hozzátette, a Chevy-k más kategóriát képviselnek, más dimenzió, ezért is számít hatalmas sikernek, ez a két dobogós helyezés "Történelmi siker a mostani, hiszen sokan azt mondták, a BMW-k esélytelenek lesznek ezen a hétvégén, ezen a pályán. Mi azonban bebizonyítottuk, hogy jó pilótával első kerék meghajtású autóval is lehet jó eredményt elérni így mi lettünk a legjobb BMW-s csapat" - mondta a roppant boldog csapatvezető.

Zengő kiemelte, Norbi ragyogóan ment mindkét futamban. Tudta jól, hogy remekül tud rajtolni - mint azt az idény folyamán többször is bizonyította - és ezúttal az egész hétvégén egyébként is parádésan versenyzett. Ugyanakkor roppant sportszerűen elismerte, a fantasztikus eredményhez nem kis szerencse is kellett, hiszen a második futamban Norbi elől ketten is kiestek.

„Ez Norbi eddigi legnagyobb sikere. Bangkogban ugyan több pontot szerzett egy első és egy ötödik hellyel, de olyan még nem volt, hogy egy hétvége alatt kétszer is a dobogón végezzen” – értékelte a hétvégét Zengő Zoltán..

„A mostani verseny előtt két tesztje volt Norbinak, ezeken több száz kilométert vezetett, de érezni lehetett rajta, hogy nagyon hiányzik számára a versenyzés. „Amikor Sonomában kijött a felvezető körre, látszott rajta mennyire elszánt, éreztem, hogy ez egy jó hétvége lesz” – mondta a csapatvezető elsőszámú pilótája „versenyéhségéről”.

A jövővel kapcsolatban elmondta, sok autómárka érdeklődik náluk, nagyon sokan látnak bennük fantáziát, am roppant előkelő a számukra. „Jelenleg jó az együttműködésünk a BMW-vel, hiszen minden a rendelkezésünkre áll, és a jövőben is igyekszünk a számunkra legmegfelelőbb szerződést kötni” - mondta.

Zengő Zoltán bízik benne, tíz év múlva, már mint többszörös világbajnok csapatfőnök nyilatkozik, és a világbajnok versenyzők - többek között Michelisz Norbi - mellett számos fiatal tehetséget tudott adni az autósportnak.

Norbi remek teljesítményének köszönhetően, így magabiztosan vezet a privát értékelésben, és előnyét növelheti a legközelebbi, Japán Nagydíjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr584808039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

luck66 2012.09.28. 11:55:17

"Történelmi siker a mostani, hiszen sokan azt mondták, a BMW-k esélytelenek lesznek ezen a hétvégén, ezen a pályán. Mi azonban bebizonyítottuk, hogy jó pilótával első kerék meghajtású autóval is lehet jó eredményt elérni így mi lettünk a legjobb BMW-s csapat" - mondta a roppant boldog csapatvezető.

A Norbi bmw-je nem hátul hajt?
süti beállítások módosítása