MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi: Szerencsés lehetek, hogy versenyezhetek

2014.04.02. 14:55 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_monza2.jpgMichelisz Norbert idén már három tesztelésen is részt vett, azonban öröme nem lehet teljes, hiszen ezeken csak szemlélő volt, és nem vezethette az idei Hondát. A túraautó-világbajnokság (WTCC) egyetlen magyar pilótája továbbra is vár új autójára. Ennek fényében roppant érdekes lehet, hogy milyen eredményre lesz képes az idei szezonban.

Tavaly szintén csak a sorozat rajtja előtti utolsó napokban kapta meg az autóját, melynek „gyermekbetegségei” így az első futamokon jöttek elő. Norbi elárulta, voltak olyan pillanatok, amikor szinte reménytelennek látta a helyzetet, de mint később kiderült, ez a rosszabb időszak csak még jobban összekovácsolta a csapatot.

„Nehéz pontos elvárásokat megfogalmazni az idei évvel kapcsolatban. Nagyon fontos, hogy az első 1-2 hétvégén a lehető legtöbb kilométert gyűjtsük az autóba. Sajnos idén se jött össze a tesztelés, így azt a kis időt, ami a versenyhétvégére jut, a lehető legjobban kell kihasználnunk” – mondta Norbi arról, mi a legfontosabb tényezők a szezon első futamain.

A Zengő Motorsport pilótája elárulta, azt tartja az egyik legfontosabb szempontnak, hogy a Hungaroringen rendezendő futamig - amely a harmadik lesz az idei szezonban - minden hiba kijöjjön. Norbi számára nem csak a helyszín miatt fontos a magyarországi futam, de az elmúlt években mindig dobogós helyen végzett Mogyoródon.

„Úgy érzem tavaly év végén elhúztam magam előtt a mézes madzagot azzal, hogy jobb helyzetbe kerülhetünk és idén több lehetőségünk lesz a tesztelésre. Ugyanakkor ez is kellett ahhoz, hogy sportemberként lássam azt, mik azok a dolgok, amikre én hatással vagyok és melyek azok, amiket én nem tudok befolyásolni. Ami a legfontosabb, hogy ami az én feladatom, azt maradéktalanul elvégezzem” – mondta Michelisz. 

„A mostani nehezebb helyzetünk ellenére is úgy érzem, hálás lehetek, hogy versenyezhetek. Sok külföldi autóversenyző van, aki a világ élvonalába tartozik, de nem versenyezhet. Szerencsés vagyok, mert én igen” – mondta Norbi, aki a Nemzetközi Automobil-szövetség által kihirdetett 2014-es rajtlistáján az előző idényhez hasonlóan 5-ös rajtszámmal szerepel.

Norbi a valenciai teszt után elmondta, a Hondások közül Tarquini mente a leggyorsabb kört, de a Hondánál nem nagyon tudtak örülni, hiszen ez is 1,3 másodperccel lassabb volt a Citroën C-Elysée-t vezető Löebnél. Pedig Norbi szerint Tarquini és Monteiro mindent beleadott, de az eredmények azt mutatják, egyelőre nagy a Honda lemaradása. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr545890692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása