MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbert célja most már egyértelműen a privát értékelés megnyerése

2012.11.01. 14:15 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbiface.jpgMichelisz Norbert remek helyzetből várhatja a túraautó világbajnokság utolsó két futamát a kínai illetve a makaói versenyt. A Zengő Motorsport pilótája még soha nem állt a világbajnoki pontversenyben, amit elsősorban annak köszönhet, hogy az idei versenyek alatt másfélszer annyi pontot szerzett, mint tavaly.

Norbi egy korábbi interjújában elmondta, az idei remeklése mellett sem vágyik Top-csapatba. Véleménye szerint egyébként is még fejlődnie kell, hiszen a rutinnal egyenesen arányosan növekszik a tudás is, hiszen nagyon sok összetevő kell ahhoz, hogy valaki nagyon jó pilóta legyen.

Az mindenesetre tény, hogy Norbinak ez a harmadik idénye a sorozatban, és az eredményei kiemelkedően most a legjobbak. Ez elsősorban a pontok számán látszik, de az is figyelemre méltó, hogy amíg két évvel ezelőtt egy futamgyőzelemmel zárta a szezont, és amíg tavaly ez nem sikerült, idén viszont már van három dobogós helyezése, köztük egy első hely is. 

Így teljesen érthető, hogy bizonyos fokig elégedett, hiszen a szezon előtt az volt az elsődleges cél, hogy próbálja megnyerni a privát értékelést. Jelenleg toronymagasan vezeti ezt a versenyt, és ha a hátralévő három verseny nem alakul katasztrofálisan, akkor ez össze is jöhet.

Ugyanakkor elismerte, hogy fő célja a Yokohama Drivers’ Trophy megnyerése, de mint versenyzőt, jobban motiválja egy-egy futamgyőzelem vagy az, hogy a dobogóra állhasson. Ha ez a hátralévő versenyeken sikerülne, akár a világbajnoki pontversenyben is előrébb léphetne.

Michelisz tisztában van vele, hogy egy versenyhétvégén összesen ötvenöt pontot lehet gyűjteni és mivel az ötödik és negyedik helyezett is belátható távolságra van tőle, ha minden a legjobban alakul, akkor akár a negyedik helyet is elcsípheti, ami fantasztikus siker lenne neki és a csapatnak is.

Ez már csak azért is elismerésre méltó cselekedet volna, mert ha a jelenleg ötödik Tom Coronel mögötte végezne, akkor ő lehetne a legjobb BMW-s pilóta, ami az elismerés mellett presztízskérdés is.

A hátralévő két futamból Makaót szereti jobban, ami érthető is, hiszen itt szerezte pályafutása első győzelmét két éve a zárófutamon. A legutóbbi Suzuka-i versennyel kapcsolatban elmondta, nem volt számára meglepő. Hogy nem sikerült túl jól a verseny, hiszen már tavaly se zárta szívébe ezt a pályát, amikor nem tudott bejutni az időmérőn a legjobb tíz közé.

Norbi Suzuka után ugyan hazarepült, de a kínai versenyt követően Ázsiában marad, és ott készül fel a november 18-ai zárófutamra. Bízik benne, sikerül minél több pontot szereznie ezeken a versenyeken, de titkolt vágya, hogy a Yokohama Drivers’ Trophy megnyerése mellett még egy futamgyőzelem szerepeljen a neve mellett az idei év zárásakor.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr114883532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása