MOL csapat Autó-Motor Blog

A statisztikák alapján csak Michelisz nyerheti a Yokohama Trophy-t

2012.11.16. 07:15 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

bmw2.jpgHétvégén rendezik a túraautó-világbajnokságon (WTCC) idei utolsó futamát. Makaóban minden megtörténhet, hiszen városi pályáról van szó, így egy apró hiba is végzetes lehet. Ugyanakkor Michelisz Norbertnek kellemes emlékei lehetnek a pályáról, hiszen két éve éppen itt szerezte első futamgyőzelmét a sorozatban.

Szintén a Zengő Motorsport pilótájának „esélyeit növeli”, hogy amióta a 2005-ös kezdetektől dupla pontokat osztanak a Yokohama Trophyban, de a WTCC eddigi történetében minden évben az a pilóta lett a privát bajnok, aki a pontverseny éllovasaként utazott Makaóba.

Norbinak az elmúlt két futam nem a legjobban alakult, hiszen a szuzukai hétvégén nem sikerült pontot szereznie, míg Sanghajban is mindössze három jött össze. Ennek ellenére a záró futamnak a világbajnoki pontversenyben a hatodik helyről vág neki (155 pont), s bizony igyekeznie kell, ha meg akarja tartani a pozícióját, hiszen ott liheg a nyakán Stefano D’Aste (144) és Pepe Oriola (131) is. A privát értékelésben az élen áll, mögötte Oriola 12, D’Aste pedig 16 ponttal van lemaradva, rajtuk kívül más már nem érhet oda az első helyre. 

Norbi a P1race.hu-nak elárulta, már nagyon várja a makaói hétvégét, de egyébként is, ha tehetné, legszívesebben minden hétvégén versenyezne, hiszen nagyon jól érzi magát az autóban.

A sanghaji hétvége nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, pedig Norbi szerint a tempójuk alapján ennél sokkal többre is képesek lehettek volna.Ugyanakkor tisztában van vele, hogy Makaó kevésbé kedvez a BMW-knek, ezért is lett volna fontos, hogy minél nagyobb pontelőnyt építsen ki az utolsó forduló előtt.

Bizakodásra adhat okot, hogy Sanghajban beigazolódott, hogy a szuzukai teljesítményük csak egyszeri kisiklás volt, Sanghajban ehhez képest az időmérő edzésen szinte azonos tempót tudott futni a gyári Chevykkel.

„Úgy hiszem, Sanghajban akár a dobogós helyek egyikére is odaérhettem volna önerőből, ami szerintem mindent elmond az autónk jelenlegi erejéről. Úgy gondolom, hogy alapvetően nagyon büszkék lehetünk magunkra az idei év eddigi részét illetően, mert elértük azt, hogy immár a Zengő Motorsport BMW-je és Michelisz Norbert jelenti a legyőzendő célpontot a márkatársaink számára.” – mondta Norbi a honlapnak.

A jelenlegi elsőszámú magyar autóversenyző úgy véli, idén annyi minden jó történt már velük, hogy nagyon csalódottak már semmiképp sem lehetnek az évük alakulásával, történjen bármi Makaóban.

„Ha a szezon előtt valaki elém tesz egy papírlapot, amin az áll, hogy idén futamot nyerek, szerzek több dobogós helyezést abszolútban és az utolsó forduló előtt vezetem a Yokohama Trophyt, akkor habozás nélkül aláírtam volna. Természetesen a Yokohama Trophy elhódítása lesz a célom Makaóban, de úgy gondolom, hogy nem ez az egy verseny fogja meghatározni az idei évünk sikerességét” – mondta a baranyai klasszis.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr284909446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása