MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi élesben találkozik először az új autójával

2013.03.12. 14:42 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi-Honda.jpgAlig több mint tíz nap és kezdetét veszi a túraautó-világbajnokság idei sorozata. A magyar szurkolók számára a legfontosabb főszereplő természetesen Michelisz Norbert lesz, aki új autóval vág neki az idénynek. Norbi egy gyári támogatást élvező Honda Civic-kel versenyzik idén, amellyel azonban sajnos csak a versenyen találkozik majd leghamarabb.

Pár héttel ezelőtt még úgy volt, hogy a március 24-i monzai futam előtt a Zengő Motorsport csapatának lesz még lehetősége egy tesztelésre, mégpedig immáron a saját idei autóval, mostanra azonban biztossá vált, hogy erre nem lesz módja, így valószínűleg az első futam előtti napokban fog csak találkozni az autójával.

„Sajnos elmarad az erre a hétre tervezett tesztelés, rajtunk kívül álló okok miatt nem tudunk kiutazni. Ehhez jön még, hogy elmarad a futam előtti csütörtöki tesztelés is Monzában, így szinte az időmérőn ülök be először az új autóba” – mondta a tavalyi szezont privát bajnoki címmel záró pilóta a jelenleg leginkább aggasztó gondokról.

Már korábban is óvatosan fogalmazott az idei céljait illetően, most azonban úgy érzi, nem szabad túl magasra tenni a mércét, hiszen biztos, hogy a szezon első fele nem lesz könnyű számára. Pedig már nagyon várta ezt a lehetőséget, hogy saját autóját vezethesse, hiszen az eddigi egyetlen tesztelés során a 2012-es modell, a prototípus is minden várakozását felülmúlta.

„Így még nehezebb lesz a szezon eleje, mint vártam, hiszen elmarad az „ismerkedés” az új autóval, egyből élesben kell kipróbálni. Ha ilyen előjelek után a monzai versenyen az első tízbe tudok kerülni, vagy pontszerző helyen végzek, az hatalmas bravúrnak számítana” – mondta a jelenlegi elsőszámú magyar autóversenyző.

Norbi számára az előző évek sem voltak könnyűek a teszteléseket illetően, hiszen nem gyári versenyzőként roppant keveset tudott saját autójával „kísérletezgetni”. Tisztában van vele, hogy az idei autója gyors lesz, éppen ezért szeretett volna még pár finomítást eszközölni rajta, hogy ne éles helyzetben jöjjenek elő azok az apróságok, melyek még gyorsabbá tehetik.

„A fejlődési görbém meredekebb lesz, mint a két gyári pilótáé, hiszen akik első alkalommal mennek, többnyire jobban teljesítenek. Ha ezt folyamatosan tudom tartani, akkor a szezon felétől azonos szinten lehetek velük” – mondta Norbi.

Michelisz biztos benne, hogy a Hondával remekül választottak, ha esetleg idén  nem is jönnek azok az eredmények, melyeket sokan várnak, hosszabb távon minden valószínűség szerint mindkét fél jól jár majd. Azt már korábban elmondta, elsősorban az autó motorja az igazi erőssége, de kiemelkedő a technikája is, és a fékek is jobban „reagálnak”, mint a korábbi autóinál. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr675131076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása