MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi: Az első versenyek az ismerkedésről szólnak

2013.03.20. 15:47 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

honda44.jpgEzen a hétvégén végre megkezdődik a túraautó-világbajnokság (WTCC) 2013-as sorozata. Az idei szezon – csak úgy, mint tavaly – Monzában kezdődik, azzal a különbséggel, hogy idén csak egy magyar versenyzőért, Michelisz Norbertért szoríthatunk, aki ebben a szezonban egy gyári támogatású Honda Civic-el versenyez.

„Új év, új autó, mégsem izgulok. Az izgalom helyett inkább várakozás van benne, várakozás, hogy végre találkozhassak az új autómmal. Furcsa lesz, hogy rögtön élesben kell kipróbálnom, de bízom benne, hogy hamar megismerem minden trükkjét” – mondta az elutazása előtt egy nappal az elsőszámú magyar autóversenyző.

Norbinak kellemes és kellemetlen emlékei is lehetnek a monzai pályáról. Tavaly ugyanis – még a BMW volánja mögött - sokáig vezetett a második versenyen, de egy eltévedt galamb megakadályozta abban, hogy futamgyőzelemmel kezdhesse az évet.

Norbi számára egyébként is izgalmasnak ígérkezik ez a hétvége, hiszen egy rövidke tesztet leszámítva most ülhet először a 2013-as Hondába.

„Arra jó volt a két héttel ezelőtti tesztelés, hogy visszaálltam az első kerék meghajtású autókra. Ugyanakkor éppen ezért nincs rajtam nagy nyomás, hiszen a csapatnál is tudják, ez az első időszak elsősorban arról fog szólni, hogy minél gyorsabban megismerjem az autót és minél többet tanuljunk” – mondta Norbi.

A verseny előtti utolsó szabad hétvégéjén természetesen figyelemmel követte az idei első Forma-1-es futamot is, és kifejezetten örült, hogy egyik személyes kedvence Kimi Räikkönen nyerte az ausztrál Nagydíjat. „Örülök, hogy ilyen kiegyenlített a mezőny és nem lehet már a futam előtt tudni, hogy ki fog nyerni” – összegezte a hétvégi versenyt. 

Úgy véli a WTCC-ben is kiegyenlítődöttek a viszonyok, ha mégis tippelnie kellene, ő Yvan Muller végső győzelmére tenné voksát. „Az én elsődleges célom, hogy minél hamarabb „összeszokjak” az autóval, a felmerülő kisebb hibákat minél előbb kijavítsuk. Önmagammal szemben sincsenek túlzott elvárásaim, mindenesetre év végén örülnék, ha a második Hungaroringen aratott győzelmemről kérdeznének” – mondta sejtelmesen arról, mi a fő célja idén.  

Úgy véli az idei év is a Chevy-k sikereitől lesz hangos, ugyanakkor nincs kétsége afelől, hogy 2013-ban több futamgyőzelemre is képes lesz a Honda. Abban pedig már csak bízhatunk, hogy az egyik futamgyőztes Honda volánja mögött éppen ő ül majd. . .

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr65153017

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Monza - WTCC 2013 / szombat 2013.03.23. 20:15:53

Végre eljött a nap, amikor elmehettem az autósport Mekkájába, Monzába. Több elővárosi vonat megy oda Milánóból, én az S8-ast választottam. Eddig én is csak annyit tudtam erről a városról, amit bárki más, aki valaha érdeklődött a technikai sportok irá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása