MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi kevesebb hibára és pontszerzésre számít Marokkóban

2013.04.03. 09:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_monza1.jpgKét héttel a monzai szezonnyitó futam után Marokkóban folytatódik a túraautó-világbajnokság (WTCC). Az afrikai országban, 2009-ben rendeztek először világbajnoki futamot és a 2011-es év kivételével minden évben ellátogatott ide a sorozat. Michelisz Norbert az olaszországi nyitóhétvége után Marokkóban is a pontszerzést tűzte ki célul.

„Monza után nem volt hurrá hangulat, hiszen senki nem ilyen rajtra számított. Ugyanakkor nagyon nem is emésztettük magunkat, hiszen tudjuk, hogy az autó új, és tisztában volt vele, hogy lesznek kisebb-nagyobb hibák. Feszült volt a hangulat, hiszen nem azért mentem ki, hogy egy kört se tudjak menni”.

„Én is mérges voltam a második futam után, de most már csak előre nézek. Ennek ellenére úgy érzem volt eredménye a munkának az első futamon. Szerencsére tudtam aludni, és úgy gondolom, ha Marokkóban sikerül megoldani a technikai gondokat, ismét pontot szerezhetünk” - mondta Norbi azzal kapcsolatban mennyire voltak letörve a vártnál gyengébb szezonkezdet után.

Norbi elmondta, Monzában nem akarta a határokat feszegetni, de így is bizakodásra adott okot, hogy tudta tartani a lépést a gyári pilótákkal. Meglepetés volt számára, hogy a Chevik mennyivel gyorsabbak a mezőnynél, és biztos benne, hogy róluk, az ő sikereikről fognak szólni az első versenyek. Norbi szerint jó lenne a Hungaroringre felvenni velük a lépést.

„Nagyon jó a marrákesi pálya, de az erőviszonyok alapján nem valószínű, hogy sok minden változik Monzához képest. Mindenesetre bízom benne, hogy lesznek olyan versenyek, amikor az időmérők alapján majd lesz esélyünk megszorongatni őket” – mondta Michelisz, aki elismerte, a legjelentősebb változtatásra a Honda motorjában lenne szükség - elsősorban a végsebesség elérésében -, de mivel az utolsó pillanatban kapta csak meg az autóját, ezekre csak az év közben van esélyük.

Norbi bízik benne, hogy ezúttal elkerülik őt az első futamon felmerülő hibák, ugyanakkor tisztában van vele, számos hibalehetőség van, amik az elmaradt tesztelések miatt csak a versenyhelyzetekben jönnek elő.

„Remélem, a korábbi hibák nem jönnek elő, bár ha a szerelők az utolsó csavarig szétszedik, majd összeszerelik az autót, akkor is előfordulhatnak nem várt események. Én mindenesetre arra készülök, hogy kevesebb hibánk lesz ezúttal” – mondta arról, mit vár Marokkóban.

Sajnos Marokkó után is csak elméletben lát rá esélyt, hogy tesztelni tudjon. „Csak a jövő hét végén hozzák vissza az autómat – remélem egyben – és nem hiszem, hogy a szlovák, illetve a magyarországi futam előtt lesz lehetőségünk tesztelni. Erre valószínűleg csak a magyar verseny után lesz lehetőségünk, addigra meg már elmegy szinte a szezon fele” – összegzett Norbi a lehetőségeiről. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr855189946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása