MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbert: Nem névhez vagy autóhoz kötöm, kit akarok legyőzni

2013.08.31. 09:49 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_szlovakia3.jpgA címvédő és a pontversenyben élen álló Sebastian Vettel sikerével zárult vasárnap a Forma-1-es Belga Nagydíj, a világbajnoki sorozat 11. futama. A verseny nem igazán népszerűsítette a száguldó cirkuszt, hiszen az idei szezon egyik legunalmasabb futamát hozta. Ezzel egyetértett Michelisz Norbert is, aki a televízióban szakkommentátora volt a futamnak.

„Kicsit unalmas volt a verseny, de az autósport szerelmesei így is biztos találtak benne nagyszerű dolgokat” - mondta a Zengő Motorsport pilótája, aki azt is elárulta, nem ért egyet azzal, hogy unalmassá válik az F-1, mert „mindig” Vettel nyer.

„Alapvetőn jó hogy van egy ilyen versenyző. Ő jelenti a mércét. A WTCC sorozatban is kiemelkedik a francia Yvan Muller, de minden versenyre úgy megyek ki, hogy meg akarom őt verni. Ez egy nagyon jó motiváló eszköz, ugyanakkor nem nevekhez vagy autókhoz kötöm, hogy az adott versenyen kit kell legyőzni” – mondta Michelisz.

Elárulta, soha nem tervezi a szezon elején, hogy hányadik akar lenni az év végén, nála ez mindig helyzetfüggő. „Az év elején még nem érzem, hogy mire lehetek jó az egész évadban, de az adott futamokból szeretném mindig a legtöbbet kihozni. Az év vége felé, mondjuk az utolsó három futam előtt, már lehet számolgatni, hogy milyen helyezésre van esély és ennek eléréséhez hány pont kellene” – mondta Norbi.

Elárulta, egyik versenyére sem úgy megy ki, hogy egy adott helyezést szeretne elérni, a legfontosabb számára, hogy futamról futamra fejlődni tudjon. „Amíg nem vagyok harcban a vb címért, addig mindig csak az adott versenyből akarom kihozni a legtöbbet”

Norbi szerint jövőre alaposan „megkeverednek a kártyák” a Túraautó-világbajnokság 2014-es idényében, így azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy ő is eséllyel pályázik a világbajnoki címért.

Jövőre az autók hozzávetőlegesen 380 lóerősek lesznek, elől és hátul is használhatóak lesznek az úgynevezett McPherson-felfüggesztések, valamint kötelezővé teszik a sík padlót. A kerekek 17 helyett 18 colosak lesznek, az autók súlya pedig 50 kilogrammal könnyebb lesz. Norbi szerint ezeknek a változtatásoknak köszönhetően az autók akár 2-3 másodpercet is gyorsulhatnak.

„Idén is nagy elvárások voltak velünk szembe, és úgy érzem eddig nem vallottunk szégyent. Az első pillanattól kezdve a dobogós helyezésekért küzdünk, és ha kis szerencsénk lett volna, most jóval előrébb állhatnánk. Ha jövőre a körülmények a mi kezünkre játszanak, nem elképzelhetetlen, hogy Michelisz Norberttel is számolni kell a végén ” – összegzett Norbi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr665485674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása