MOL csapat Autó-Motor Blog

Zengő Zoltán: Jövőre az abszolút világbajnoki cím a cél

2013.10.20. 11:45 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_monza3.jpgMichelisz Norbert a túraautó-világbajnokság legutóbbi futamán pazar teljesítményt nyújtott, hiszen a Japán Nagydíjon rajt-cél győzelmet aratott és megszerezte idei első, pályafutása harmadik futamgyőzelmét.

„Jó volt látni, hogy a japánok mennyire meg vannak elégedve velünk. Ugyancsak jó volt látni azokat az elbizonytalanodó arcokat, akik egyszerűen nem értették mi történt. A másik két Hondás, Tarquini és Monteiro sem értette, hogy mehetett ilyen jól Norbi” – értékelte az eredményen túli lelki pozitívumokat Zengő Zoltán a Zengő Motorsport névadója és első embere.

A szakember úgy véli Norbi maximum egy tizeddel tudott volna jobb köridőd menni, de a többiek így sem értették, hogy miként csinálta, hogyan tudott 53 másodperc alá menni. Zengő ismét kiemelte, szervezni sem lehetett volna jobban, hogy az idei első győzelem Japánban, éppen a Honda pályáján jöjjön össze.

„A japánok nagy pénzt öltek abba, hogy a Hondának versenyképes autója legyen ebben a szakágban. Ugyanakkor amellett, hogy pénzemberek, ők sportemberek is, így a sportteljesítményt is nagyra értékelik” – mondta a csapatfőnök.

Zengő szerint a japánoknak hatalmas „szükségük volt” arra, hogy nyerjen az autójuk, hiszen ez számukra legalább olyan fontos verseny volt, mint Norbinak a Hungaroringen megrendezett Magyar Nagydíj.

„A hazaúton végiggondoltam az elmúlt éveket és úgy látom jó úton haladunk. 2010-ben a Seat-tal Makaóban kezdőként tudtunk nyerni. Aki ott nyer, az komoly elismerésben részesül. Egy évvel később a Hungaroringen, hazai közönség előtt bizonyítottunk, ami nekünk és a magyar közönségnek is hatalmas siker volt” – összegezte az elmúlt évek jelentősebb eredményeit Zengő. 

„Ezek után most meg Japánban, egy ezredre a pályacsúcstól, saját erőből, egyedül Hondával nyertünk. A futam után voltak, akik azt mondták, Norbi érinthetetlen volt, ami véleményem szerint hatalmas dicséret”.

Zengő szerint ez a futamgyőzelem – és a mutatott produkció – a siker és a büszkeség mellett a jövőbeni együttműködés során még sokat jelenthet, hiszen a kommunikáció során megkönnyíti a dolgukat.

„Úgy gondolom a következő szezonban egy teljesen új autóval, amely reményeim szerint még szélesebb, erősebb, jobb lesz, bátran lehetnek merészebb álmaink, és kijelenthetjük, hogy az abszolút világbajnoki cím a cél” – mondta Zengő.

Norbi az idei szezonban is alkothat még nagyot, hiszen jelenleg a hatodik helyen áll a világbajnoki pontversenyben. Még két versenyhétvége van hátra és Yvan Muller ugyan már megnyerte a vb-címet, de matematikailag még odaérhet a második helyre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr95588961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása