MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz: Bízom benne, hogy lesz még lehetőségem idén egy futamgyőzelemre

2013.11.12. 16:13 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_monza3.jpgMichelisz Norbert már Makaóban van, hiszen a hétvégén itt rendezik a 2013-as FIA Túraautó-világbajnoki sorozat, utolsó versenyét. Elutazása előtt azonban még elmondta nekünk milyen tervei vannak a versenyen, illetve kicsit már előre is tekintettünk a következő szezonra.

Norbinak mindenesetre csak szép emlékei vannak a makaói pályáról, hiszen 2010-ben itt aratta első világbajnoki futamgyőzelmét, míg tavaly ezen a pályán biztosította be a Yokohama Drivers’ Trophy bajnoki címét is. Érdekesség, hogy a jelenlegi mezőnyből mindössze hárman nyertek már futamot Makaóban, Norbi mellett a már világbajnok Yvan Muller és Robert Huff, igaz utóbbi ötször is.

„Nehéz megmondani mi lesz a versenyen, de az biztos, a makaói pálya jobb, mint a sanghaji. Úgy gondolom, tempóból előrébb leszünk az időmérőm, és ennek köszönhetően elérhető közelségbe kerülhet a futamgyőzelem is. Azonban minden megtörténhet, így előfordulhat két nulla pontos futam is, de erre még gondolni sem akarok” – mondta Norbi még az indulás előtt.

Elárulta, nagyon fontos lenne számára, hogy idén még egy futamot nyerjen. Ha ez összejön, akkor elérhető közelségbe kerülhet másik nagy terve, hiszen legalább ilyen fontos számára, hogy összetettben megszerezze az ötödik helyet.

„Ennek szellemében fogom alakítani a stratégiámat is. Bízom benne, hogy lesz még lehetőségem idén egy futamgyőzelemre, ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, hogy az ötödik hely eléréséhez nagyon sok szerencse is kellene. Mindig is realista voltam, és látva az eddigi teljesítményeket, igen kis lehetőséget látok arra, hogy az ötödiknél jobb legyek. Ha megnyerem mind a két futamot, akkor lehet rá matematikai esélyem” – mondta Norbi, aki idén már hét alkalommal állhatott dobogóra.

Az idei év tehát hamarosan véget ér a WTCC-ben, de Norbi belement abba a „játékba”, vajon egy év múlva ilyenkor miről beszélgethetünk vele.

„Bízom benne, jövő ilyenkor arról beszélünk, hogy nagyon sikeres évet zárt a Honda és én is. Remélem az első pillanattól kezdve versenyben leszünk a világbajnoki címért. Azt se bánnám, ha jövő novemberben egy csalódott Michelisz Norbert nyilatkozna, aki azért szomorkodik, mert a 3-4 futamgyőzelme ellenére összetettben csak a harmadik helyen áll a zárófutam előtt” – mondta Norbi félig tréfásan.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr565629389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása