MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbert: Sok pontot hagytunk Portugáliában

2013.07.12. 11:50 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_szlovakia3.jpgA Túraautó-világbajnokság legutóbbi, portugáliai nagydíjának első futamán Michelisz Norbert balesetet szenvedett, miután egy versenyszituációt követően a falnak ütközött. Norbi szerencsére sértetlenül szállt ki a Hondából, de az autó annyira összetört, hogy a két futam közti időben képtelenség volt megjavítani, így a második futamon el se tudott indulni.

„Nagyon sajnáltam az egész esetet, hiszen amellett, hogy plusz munkát adtam a fiúknak, úgy érzem értékes és sok pontot hagytunk Portugáliában. Ezeknek a pontoknak az év végén lesz nagy jelentősége, hiszen ezek nagyon hiányozhatnak majd összesített pontszámításnál” – értékelte Norbi az esetet másfél hét távlatából. 

A Zengő Motorsport pilótája a futam végéig nem tudott visszamenni a csapatához, így mire fél óra múlva visszajutott, már kidühöngte magát, túl volt a nehezén. Amellett, hogy összetört az autója és fel kellett adnia a versenyt, nagyon rossz érzés volt a pálya mellől figyelni a többieket amint köröznek és harcolnak a jobb pozíciókért.

„Ugyanakkor az idei évet elnézve, nincs amiért bánkódnunk kellene. Egy remek sorozatból érkeztünk Portugáliába, és elég erősnek érzem magunkat, hogy ezt a jó sorozatot folytassuk és ismét a dobogós helyekért küzdjünk, és akár egy futamgyőzelemmel is megspékeljük a hátralévő futamokon” – mondta Norbi.

Profizmusát jól mutatja, hogy a bajból is erőt merít, hiszen úgy ítéli meg, hogy az elmúlt hetek sikeres futamai után kapott „pofon” arra ösztönzi őket, hogy a továbbiakban még elszántabban dolgozzanak.

Noha sokáig úgy tűnt, a következő Argentin Nagydíjon sem tud elindulni, mert nem tudják megcsinálni az autót, Norbi szerint nagyon nagy baj nem történt. „A motor, a váltó és a karosszéria váza nem sérült meg, ugyanakkor a jobb oldalon minden elemet cserélni kellett. A fiúk szokás szerint fantasztikus munkát végeztek, már csak kevés hiányzik, hogy tökéletes legyen az autóm” – mondta a vb-pontversenyben 92 pontjával a 8. helyen álló magyar klasszis.

Az argentin pálya valamennyi versenyző számára ismeretlen lesz, de Norbi már a moszkvai versenyhétvége előtt is úgy fogalmazott, az új pályák mindig doppingolják őt. „Sajnos az argentin pályát még nem találtam meg szimulátoron se, így egyelőre csak belsőkamerás felvételekből tudok tájékozódni. Szerencsére a futam előtt jó pár nappal kiutazunk, már, így lesz időm többször is végigjárni és minden titkát felfedezni”. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr755401130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása