MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi dobogós helyezésben bízik a Hungaroringen

2012.04.20. 10:05 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A túraautó-világbajnokság hétvégi, marokkói futamán Michelisz Norbert az első futamban a 13. helyről indulva remek versenyzéssel a 9. helyen végzett, a második felvonásban azonban futómű meghibásodás miatt a magyar versenyző feladni kényszerült a viadalt.

„Sok jót nem tudok mondani a hétvégi versenyről. Előre tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert a verseny mellett nagyon kellett figyelni arra is, hogy az autót ne érje komolyabb kár és Marokkóban nagyon sok volt a rázókő” – mondta a hétvégéről a magyar klasszis.

Norbi elmondta, szeret városi pályán versenyezni, a rázókövek miatt ezúttal nem igazán érezte jól magát az autóban. „Nagyon kellett figyelni, hogy egyben maradjon az autó, a veszteségkorlátozás volt most a legfontosabb” – mondta a mohácsi születésű versenyző.

„A rázókövek miatt nem éreztem jól magam az autóban, mert ilyenkor nem azt csinálja az autó, amit én szeretnék. Nem éreztem, hogy uralom az autót, e nélkül pedig nehéz versenyezni” – mondta a marrakeshi pályáról.

Az autó csak jövő hét hétfőn érkezik haza, és a hétvégén már a Szlovák Nagydíjon kell vele rajthoz állni, így egy komolyabb hiba kijavítására alig maradt volna idejük a csapat szerelőinek.

Egyébként az már a rajt előtt tudni lehetett, hogy a marokkói versenyt nem a BMW-re szabták, a szűk vonalvezetés és a kellemetlenül magas rázókövek egyáltalán nem fekszenek az autó futóművének. (Tavaly nem is volt még ez a futam, így Norbi és a csapat mérnökei se tudtak igazán felkészülni a körülményekre.)

„Az első futamban látszott, hogy tempóból nem tudjuk az élmezőnyt követni, így csak az volt a lényeg pontot gyűjtsek. A második futamban ugyanezt szerettem volna elérni, de a technika ördöge közbeszólt, az első felfüggesztés leszakadt, így fel kellett adnom a versenyt” – összegezte a hétvége eredményeit Norbi.

A hétvége egyébként a Chevrolet nagy sikerét hozta, hiszen az első futamot Alain Menu nyerte meg csapattársai Robert Huff, és Yvan Muller előtt, míg a második futam után szintén ők álltak a dobogóra, csak más sorrendben, akkor Muller, Huff, Menu volt a végeredmény. A Yokohama Drivers Trophy versenyben Norbi a negyedik helyen áll, a spanyol, Pepe Oriola, Stefano D’Aste és Franz Engstler mögött.

„A folytatást illetően bizakodó vagyok, hiszen a jövő hét végén jön a Szlovák Nagydíj, majd egy héttel később a Hungaroringen a Magyar Nagydíj következik. Ezek a pályák fekszenek nekem, és úgy vélem sokkal versenyképesebbek lehetünk, mint Marokkóban” – mondta az elkövetkezendő hetekről.

Norbi nem titkolja, azért is várja ezt a két versenyt, mert valószínűleg már Szlovákiában is rengeteg magyar lesz, míg a Hungaroringen több ezer magyar előtt bizonyíthat. „Jó lenne a két versenyen minél több pontot gyűjteni, és legalább az egyiken dobogós helyen végezni. Mondjuk a Hungaroringen a sok ezer magyar szurkoló előtt. . .” - mondta sokat sejtetően a tavalyi év legnépszerűbb magyar sportolója.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr324462566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása