MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi: Nagyon jó érzés az élről indulni

2012.05.04. 15:18 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Michelisz Norbert az elmúlt hétvégén remekül teljesített a Túraautó-világbajnokság szlovákiai futamán. Megszerezte a magyar autósport első pole pozícióját és a versenyen is remekelt, hiszen a harmadik körig vezetett, ott azonban Gabriele Tarquini hátulról meglökte, és ennek következtében Norbi lecsúszott az ideális ívről, így az olasz mellett csapattársa, Alekszej Dudukalo is megelőzte őt. (Eközben ráadásként a német Yvan Müller is nekiment, így alig tudta „összeszedni az autót.)

Így Norbi végül a 6. helyen zárt, ami összességében csalódást keltő eredmény volt a csapat számára az edzéselsőséget követően. A csapat mások tagja Wéber Gábor is remekül versenyzett, hiszen a 20. rajthelyről indulva végül a 10. helyen ért célba, és megszerezte első vb-pontját a WTCC-ben. A második futamban Norbi ismét hatodik lett, míg Gábor kiesett, de összességében így is 21 pontot szereztek a Zengő Motorsport pilótái.

„Nagyon jó érzés volt az élről indulni. Mondhatnám úgy is, hogy felért egy futamgyőzelemmel. Úgy gondolom ez is mutatja, hogy jó úton járunk és a csapat fejlődését is jól le lehet mérni. Ismét bebizonyítottuk, hogy nem gyári csapatként is számolni kell velünk” – mondta a magyar autósport jelenlegi elsőszámú versenyzője Michelisz Norbert.

Norbi számára azonban nem volt akkora meglepetés pole pozíciója, hiszen korábban volt már második és harmadik is az edzések után. Most azonban jó érzés volt számára, hogy a többiek úgy tekintettek rá, hogy tudták, őt kell legyőzni.

A versenyzők közti viszonyokat jól mutatja, hogy szinte mindenki gratulált a rajtelsőséghez. A versenyen ugyanakkor már nem nagyon „tisztelték”, hiszen a harmadik körben nem túl sportszerű körülmények között „kitették”.

„Nagyon mérges voltam a megpördülés után, de miután tudtam folytatni a versenyt, minden energiámmal arra figyeltem, hogy utolérjem őket, de ez sajnos nem sikerült. Nem akartam „bántani” senkit, azon voltam, hogy megmutassam, tiszta eszközökkel is meg tudom előzni őket” – mondta Norbi.

A magyar klasszis elárulta, a verseny után mindkét ellenfele elnézést kért tőle a túl agresszív stílusukért. Csak a német Müller volt az, aki megpróbálta neki elmagyarázni, hogy minden Norbi hibája volt.

„Mindenki látta, hogy ki volt a hibás, nem is foglalkoztam vele túlságosan. Elfogadtam a bocsánatkérésüket és én lezártnak tekintem az ügyet” – mondta Norbi, aki nem felejtette el megköszönni a kilátogató magyar szurkolók bíztatását sem.

A mostani hétvégén jóval nagyobb szurkolótáborral kell számolnia, hiszen a hétvégén rendezik a Magyar Nagydíjat a Hungaroringen, ahol várhatóan több tízezer ember szurkol majd neki és csapattársának.

„Jó lenne ismét az élről rajtolni, de ezt szívesen elcserélném egy dobogós helyezéssel. Az igazi az lenne, ha mindkettő összejönne. Tudom nehéz dolgom lesz, hogy a hazai közönség előtt bizonyítsak, de Szlovákiában már látszott, hogy fejlődök én is, és az autó is” – mondta a hétvégi verseny célkitűzéseiről.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr794488548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása