MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbert: Ha még picit fejlődünk, akkor a saját kezünkbe kerül a sorsunk

2012.07.07. 10:48 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbiface.jpgA WTCC mezőnye jelenleg hosszú pihenőjét tölti. Az állóvizet a Chevroletnek azért sikerült megtörnie, hiszen azon bejelentése, miszerint jövőre elhagyja a sorozatot az idény végén mindenkit megdöbbentett. Így van ezzel Michelisz Norbert is, akire viszont szurkolói már, mint a vb-cím várományosára tekintenek.

 A Chevy kivonulása derült égből villámcsapásként érintette a WTCC mezőnyét. A szakemberek nem örülnek felhőtlenül a világbajnoki címvédő távozásának még akkor sem, ha a Chevrolet az utóbbi időben külön versenyt vívott a hétvégéken. Az amerikai gyár kivonulásáról szóló hírek megdöbbentették Michelisz Norbertet is, aki osztja ugyan azt a felvetést, hogy így tényleg kiegyenlítettebb harc folyhat versenyről versenyre, ám a döntés üzenete szerinte árt a sorozatnak.

„Megdöbbentett, semmi információm nem volt arról, hogy kérdéses a folytatás a Chevy számára. – mondja a Zengő Motorsport pilótája. Nem hittem volna, hogy negatív döntés születhet az amerikaiaknál. A döntés számomra nagy csalódás, az üzenete pedig nagyon rossz. A sorozat szempontjából ez a legkellemetlenebb ami kisülhetett, hiszen bár így talán izgalmasabbak lesznek a versenyek, de sportszakmai szempontból nagy visszalépés. Mondom mindezt akkor is, hogy tudom, jönnek más gyártok, de ezt az űrt senki sem tudja pótolni véleményem szerint.”

Michelisz ugyanakkor nincs elkeseredve, szerinte a nézők nem fognak észrevenni semmit sem ebből, azon kívül, hogy a mezőnyből eltűnik a három kék-fehér festésű Chevrolet, vagyis csak átalakul. Ugyanis a csapatot most is az RML istálló működteti, és a hírek szerint az ő birtokába kerülnek a jogok, így a Chevy-k maradnak, csak más festést kapnak. Norbi szerint az üzemeltetéssel nem lesz gond, nagy múltú csapat, amely elő tudja majd teremteni az anyagi hátteret.

Az internetes fórumokon a WTCC-rajongók szintén sajnálatukat fejezték ki a Chevy távozása miatt, ám sokan pozitívumként kezelték a hírt, mondván Michelisz számára innentől már egyenes út vezet a világbajnoki címig.

„Én nem így szeretek előre kerülni, külön elégtételt jelentett számomra eddig is, hogy ha magam mögé tudtam szorítani a Chevy-s ellenfeleket. Soha sem jó, ha úgy lesz izgalmas a bajnokság, ha a legjobbat kiveszik. – mondja nagyon sportszerűen Norbi, majd hozzáteszi: az, hogy sokan a vb-cím várományosának tartanak nagyon hízelgő, de én inkább most az idei szezonomra összpontosítok. Jövőre hogy én legyek a világbajnok, ahhoz idén 4-nek kéne lennem az összetettben. és akkor még nem tudjuk, hogy milyenek az új csatlakozók. Szóval az ilyen feltevéseket én inkább megmosolygom. Jól esik, de elrugaszkodott kijelentéseknek gondolom. „

Ami az idény hátralévő részét illeti, a Chevy csapattól természetesen nem lehet elvenni a vb-címet, de Norbiék célja nem is ez, sokkal inkább az, hogy a privát értékelésben az első helyen zárjon a magyar pilóta

„Szeretnék még futamot nyerni, dobogóra állni és a privát értékelést megnyeri. Ezekre szerintem valós esélyünk lehet, mondom ezt azért, mert megnéztem a vonalvezetéseket azokon a pályákon, ahol idén még elindulunk. Amerikában és Kínában még nem volt a mezőny, de Suzukában és a dupla szorzós futamon Makaón már indultunk. Japánban tavaly a BMW nyerte a 2. futamot, Makaón pedig életem első futamgyőzelmét szereztem meg, tehát ott is versenyképesek lehetünk. Szerintem az autóval jó irányba haladtunk, ha még egy picit fejlődünk, akkor a saját kezünkben tudhatjuk a sorunkat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr604634258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása