MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi szokatlan közegben is élvezi a vezetést

2012.07.12. 14:28 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi.jpgSűrű napokon van túl Michelisz Norbert, aki előbb egyik kedvenc pályáján a Hungaroringen, majd egy kicsit „lágyabb” környezetben, a Balatonon bizonyított. A Túraautó Világbajnokság (WTCC) magyar klasszisa előbb a Superstars Series futamon, majd a legrangosabb hazai vitorlásversenyen, a Kék Szalagon remekelt.

A június utolsó hétvégéjén rendezett 500 lóerő feletti prémium kategóriás autóknak kiírt olasz rendezésű versenyszéria, a Superstars nemzetközi autós sorozat első hungaroringi futamán – amely a július végi F1-es Magyar Nagydíj főpróbája volt - BMW M3-assal versenyző Michelisz az időmérő edzésen a 2. rajtkockát megszerezve indulhatott az első futamban.

Az elrontott rajt után Norbi remek versenyzéssel visszajött az élbolyba és végül a pole-ból diadalmaskodó Vitantonio Liuzzitól három és fél másodperccel lemaradva, harmadikként zárta a 14 körös viadalt. A második futamban Norbi már az első kanyarban kisodródott, és hiába zárkózott fel egyre inkább az élbolyhoz, a BMW motorhibája miatt fel kellett adnia a versenyt.

Norbi a verseny után elmondta, nagyon jó érzés volt számára, hogy megint ennyi ember kilátogatott a Hungaroringre és ennyien szurkoltak neki. Mint elmondta, nagyon boldog volt, hogy ismét dobogóra állhatott, míg a második futamról egyszerűen csak annyit mondott: felejtsük el.

A Superstars Series hasonló lebonyolításban zajlik, mint a Túraautó Világbajnokság és a mezőnye is hasonló létszámú. A legjelentősebb különbség, hogy az autók ebben a sorozatban valamivel erősebbek, és más gyártók (Porsche, Jaguar) képviseltetik magukat ebben a sorozatban. Több, korábbi Forma 1-es pilóta is van a résztvevők között.

A futam után se sokat pihenhetett Norbi, hiszen a következő hétvégén is rangos verseny győztesét kellett „vezetnie”. Igaz ezúttal nem a versenypályán, hanem a vízen kellett bizonyítania rátermettségét.

A 28 esztendős klasszist ugyanis a Principessa vitorlás legénysége hívta meg a hajójukra, nem sokkal a legnagyobb balatoni tókerülő verseny, a Kék Szalag után. A meghívás nem lehet véletlen, hiszen a hajó legalább olyan eredményes, mint Norbi a Túraautó Világbajnokság versenyein.

A legjelentősebb hazai vitorlásverseny idei futamán ugyanis a Principessa az egytestű hajók közül elsőnek futott be a célba, összesítettben harmadikként. A barátság nem új keletű, hiszen Norbi már tavaly is beszállt a Principessára egy edzés erejéig és akkor úgy fogalmazott, Életre szóló élmény volt, hogy megkaphatta a kormányt és érezhette, hogy az autósporthoz hasonlóan itt is milyen apróságokon múlik minden.

Norbira rá is fért egy kis kikapcsolódás, hiszen a hátralévő öt futam alaposan igénybe veszi majd, hiszen valamennyit Európán kívül rendezik, így az edzések és a versenyek fáradtsága mellett az utazásokkal és az időeltolódásokkal is meg kell majd birkóznia. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr764648205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása