MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi rallyn nőtt fel, de a WTCC az igazi számára

2012.07.31. 11:35 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

bmw.jpgMichelisz Norbert a túraautó-világbajnokság legutóbbi, brazíliai futamán mindkét futamon pontszerzőként ért célba. Előbb kilencedik, a második futamban az ötödik helyen ért célba a Zengő Motorsport pilótája. Teljesítményének értékét növeli, hogy eredményeinek köszönhetően átvette a vezetést Pepe Oriolától a Yokohama Drivers' Trophy, a privát bajnokság értékelésében.

Norbi ugyanakkor nem volt teljesen elégedett a hétvégével. A második futamban Norbi az élről indult és az állórajt miatt kifejezetten jó előjelekkel várhatta a startot. Jól is jött el, és vezetett is az ötödik körig, amikor Engtler balesete miatt pályára küldték a biztonsági autót. Az újraindítás után azonban Micheliszt pillanatok alatt négyen is megelőzték és nem tudta tartani a lépést a remeklő Chevrolet pilótákkal.

„Jövőre ugyan kiszáll a Chevrolet a versenyből, és ez át is rendezheti, meg nem is a következő évad erősorrendjét. Azokaz autók, amelyek most mennek, jövőre ugyan nem állnak rajthoz, de az angol csapat mindhárom pilótája folytatja jövőre is” – mondta Norbi arra a felvetésre, mennyiben változik meg jövőre a WTCC erősorrendje a jelenlegi egyeduralkodó Chevrolet kivonulásával.

Véleménye szerint, ha gyári szinten kivonulnának, azt nem nagyon vennék észre, hiszen jövőre jön a Seat és a Honda is. Norbi úgy gondolja, ha a legrosszabbal kell számolni és nem lesz Chevi, ez a kettő betölti az űrt.

„Én versenyzésem csak január-február környékén szokott rendeződni, így jelenleg még nem tudom megmondani, milyen márkával versenyzem majd a következő szezonban. Az biztos, nem szívesen cserélném le a BMW-t” – mondta Norbi.

Norbi egyelőre teljesen jól érzi magát a WTCC sorozatban, így nem is gondolkozik azon, hogy esetleg más formájú versenyen, másféle autóban kipróbálná magát. „Ez volt az első cél, amit el akartam érni, az autóversenyzés terén.  Pedig gyerekkoromban a rally volt az első, amit láttam, hiszen édesapámmal állandó nézői voltunk a Mecsek Rallynak. Itt azonban van egy általam kitaposott út, és elsősorban itt szeretnék bizonyítani”.

A FIA WTCC sorozatban két hónap szünet következik, legközelebb szeptember 21 és 23 között, az Egyesült Államokban, találkozik a világbajnoki mezőny. Norbi a köztes időben nyaralni megy kedvesével, majd augusztus végén folytatja a teszteléseket és készül a szezon utolsó négy futamára. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr814687982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása