MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi a kilencszeres világbajnokot is legyőzné

2012.10.13. 11:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbiface.jpgMichelisz Norbert egy fantasztikus amerikai verseny és egy hosszabb Las Vegas-i kirándulás után az elmúlt napokat itthon töltötte, de sokat nem tudott pihenni, hiszen népszerűségének köszönhetően szinte minden napra volt valami hivatalos elfoglaltsága.

„Az elmúlt héten öt napból egy kivételével nem voltam Budapesten. A Forma 1-es közvetítés mellett több hivatalos megjelenésen kellett részt vennem, több interjút is adtam, míg előtte a Szlovákia Ringen voltam tesztelni. Most úgy érzem kicsit tényleg elfáradtam, így az elkövetkezendő napokban tényleg csak pihenni szeretnék”.

A legutóbbi hétvégén a Magyar Televízió Forma 1-es közvetítésének szakkomentátora volt, és ennek kapcsán elmondta, a Szuzukában történt események után – Alonso gyors kiesése miatt Vettel feljött négy pont különbségre – igazi krimire számít az utolsó futamok során. Azt csak halkan jegyezte meg, hogy a nagy lemaradás ellenére azért nagyon bízik személyes kedvence Kimi Raikkönen esetleges sikerében is

Norbi beszélt az elmúlt futamokon számos rajtbalesetet okozó francia Grosjeanról is, akiről úgy véli, kevés barátot szerzett az elmúlt időben. „Tehetsége és az eredményei alapján egy jó versenyző, de ha udvariasan fogalmazunk, azt kell mondani nem jó időszakát éli” – mondta a franciáról.

Ugyanakkor elismeréssel beszélt Sebastian Loebről, aki sorozatban 9. alkalommal nyerte meg a rally világbajnokságot, és erre a teljesítményre korábban még senki nem volt képes az autó-motor sportban.

„Kilencszer nyerni egymás után bármilyen sportágban elég egyedi eset, De Loebet nem csak ezért tartom kiváló versenyzőnek. Bármibe beleült megmutatkozott a tehetsége” – utalt Norbi arra, hogy Loeb már több szakágban kipróbálta magát, így többek között F 1-es autót is vezetett.

Norbi is hallott arról, hogy a francia klasszis neve felmerül a túraautó-világbajnokság (WTCC) kapcsán is, és úgy véli egy ilyen kaliberű versenyzővel egy aszfalton versenyezni hatalmas megtiszteltetés mindenki számára.

„Ennél nagyobb dolog csak az lenne, ha sikerülne is legyőzni” – mondta Norbi „titkos” álmáról. Azt is elárulta, ezt akár a BMW-vel is el tudja képzelni, mert úgy érzi jelenlegi autójába rengeteg fejlődési potenciál van még.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr494835009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása