MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi még futamgyőzelmet és a privát verseny megnyerését várja magától

2012.10.16. 14:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

bmw2.jpgMichelisz Norbert a túraautó-világbajnokság (WTCC) legutóbbi amerikai futamán egy második és egy harmadik helyet szerzett. Ezzel pályafutása legeredményesebb hétvégéjét zárta. Norbinak ugyan voltak már futamgyőzelmei is a sorozatban, de ennyi pontot, mint ezen a hétvégén, még soha nem szerzett egy verseny során.

Természetesen a Zengő Motorsport vezetője Zengő Zoltán is elégedett volt a teljesítményével, történelmi sikernek nevezte a két dobogós helyezést.

„Úgy érzem, hogy a WTCC valamennyi versenyzője elfogadott, és az idei eredményeimnek köszönhetően elismernek, hiszen látják, hogy egy kiegyensúlyozott versenyző vagyok” – mondta Michelisz arról, véleménye szerint milyen a megítélése a versenyzőtársak körében.

Norbi szerint még a világbajnoki pontversenyben élen állók is teljes rangú ellenfélnek tartják, akire érdemes figyelni, hiszen a verseny bármelyik pillanatában képes váratlan lépésre. Ugyanakkor elismerte, az élen állók elsősorban a közvetlen riválisaikra figyelnek.

Akiknek még esélyük van a világbajnoki cím megszerzésére, azok elsősorban saját magukkal és a közvetlen riválisaikkal vannak elfoglalva, annyira nem figyelnek másokra, de tisztában vannak vele, hogy ő kicsoda.

Norbi egyébként elégedett az idei teljesítményével, de tudja jól, hogy a hátralévő futamokon még sok minden változhat. „Igazán elégedett akkor lennék, ha megnyerném a privát értékelést, és legalább még egy futamot tudnék nyerni idén. Ha nem is minden helyszínen, de látok rá valós esélyt” – összegezte elvárásait a hátralévő futamokkal kapcsolatban Norbi, aki idén már nyert futamot, hiszen fantasztikus versenyzéssel a hazai szurkolók legnagyobb örömére éppen a Hungaroringen sikerült diadalmaskodnia.

Az idei szezonból még három verseny van hátra. Ezen a hétvégén, a Japán Nagydíjon a Szuzuka Circuit-on állnak rajthoz a WZCC autói, majd két hét múlva Kínában, újabb két hét elteltével pedig a Makaói Nagydíjon dübörögnek fel a motorok. Ez utóbbi helyszín egyébként is kedves lehet Norbi számára, hiszen 2010-ben itt aratta első futamgyőzelmét a sorozatban.

Norbi úgy véli, ha reálisan nézi a helyzetet, sikerülnek a motorbeállítások, és minden jól alakul a hátralévő futamokon, jó eséllyel pályáznak a Top 5-be, ami természetesen egyéni rekord lenne. Három futammal a sorozat befejezése előtt az összetett versenyben a hatodik helyen áll, míg a magáncsapatok pilótáinak külön versenyét ő vezeti.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr114851917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása