MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi: Ezt a hétvégét gyorsan el kell felejteni

2012.10.28. 12:05 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

bmw.jpgNem sikerült jól Michelisz Norbert számára a túraautó világbajnokság legutóbbi futama a Japán Nagydíj. A jelenleg legmagasabban jegyzett magyar autóversenyző mindkét futamban a 14. helyről tudott csak rajtolni, és amíg az első futamban ugyanitt ért is be, addig második futamban kilökték, így fel kellett adnia a futamot.

„Nem is akarok róla beszélni, olyan szörnyű hétvége volt” – mondta napokkal később már nevetve a Zengő Motorsport pilótája, akit éppen az egyetemen, alkalmazott közgazdaságtan előadás után sikerült elérnünk.

„A versenyhétvége előtt már sejtettem, hogy gond lesz. Ha a lényegénél fogom meg a dolgokat, azt kell mondanom, hogy hiányzott a tempó, nem voltunk elég gyorsak, Hiába tettünk fel új gumikat, azoktól se lettünk annyira gyorsak, mint szerettük volna” – mondta Norbi.

Tisztában voltak vele, hogy a szuzukai pályán nagyon fontos a szerepe az időmérőnek, és elmondása szerint már ott látszott, nincs meg a megfelelő tempó. Norbi már az időmérő után tudta, nagyon nagy szerencsére lenne szüksége egy sikeres szerepléshez. „Ez tipikusan olyan hétvége volt, amit gyorsan el kell felejteni” – összegezte a Japán Nagydíjat.

Az is rég fordult elő vele, hogy egy versenyen kilökjék, mint tették azt ezúttal a második futamban. A sorozat első évében sok ilyenre volt példa, és akkor még elég sokat rágódott rajta.

„A WTCC-ben számos alkalommal megtörténnek ilyen esetek, és kellő időnek kell eltelnie, kellő rutin szükséges hozzá, hogy valaki megtanulja ezeket a történéseket kezelni. Nem szabad sokat rágódni az ilyen eseteken, a legnagyobb hiba, ha valaki sokáig rágódik rajta” – utalt arra, hogy szerencsére hamar túltette magát azon, hogy önhibáján kívül kellett idő előtt befejeznie a második futamot.

Michelisz bízik benne, hogy a folytatásban ott tudják folytatni, ahol az Amerikai Nagydíjon abbahagyták és újra a dobogóért küzdhetnek. „Reális esélyt látok rá, hogy Kínában ott folytassuk ahol Sonoma Raceway-en abbahagytuk. A sanghaji épített, új pálya és ezeken hagyományosan jól szerepelünk” – mondta várakozásairól a november első hétvégéjén esedékes futammal kapcsolatban.

A sűrű versenyprogram miatt – kéthetente vannak a futamok, melyekből a kínai versenyen kívül a dupla pontozású makaói van hátra – tesztelésre sajnos nincs idő, így elsősorban az egyetemi tanulmányaira összpontosít. 

Az egyetemet kell püfölnöm, így amikor itthon vagyok, megpróbálok jó fiú lenni és bejárni. Sajnos októberben a japán verseny előtt nem sokat foglalkoztam vele, így egyelőre még nem tud reális képet alkotni, hogy milyen lesz az idei év, és milyenek a tantárgyak, hiszen van olyan előadás, melyen még nem is jártam idén” – mondta az egyetem elvégzésének nehézségéről. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr774874125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása