MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi meghatódott attól, mennyien örültek itthon a sikerének

2012.12.01. 15:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi.jpgImmár több mint tíz napja, hogy, Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság idei utolsó, makaói állomásáról a Yokoham Drivers’ Trophy 2012-es bajnokaként utazhatott haza Magyarországra. A Zengő Motorsport pilótája 2010 óta a sorozat állandó résztvevője és második bajnoki címét ünnepelhette a világbajnoki sorozatban. Bemutatkozó évében elhódította az újoncok számára kiírt, Rookie Challenge bajnoki címét és két év elteltével újabb címet ünnepelhet, most a privát versenyzők között.

Michelisz, a sorozat 2005-ös indulása óta futó Yokohama Drivers’ Trophy értékelés hatodik bajnoka lett. A győzelem után természetesen nagy ünneplés volt, Norbi azonban ebből kimaradt.

„Gyenge és lázas voltam, így is jöttem haza. Szombaton és vasárnap is beteg voltam, valószínűleg a klíma miatt. Azonban nem tartott sokáig ez a rossz érzés, a vasárnapi versenyen az adrenalin hatására semmit nem éreztem a rosszullétből” – mondta a legutolsó versenytől Norbi.

Elárulta, akkor sem izgult, amikor kicsúszott, és nem tudta folytatni a versenyt, hiszen tudta jól, hogy Oriola volt a hibás, és a balesetben legnagyobb riválisa is kiesett. (A riválist 1000 euróra meg is büntették a versenybírók, valószínűleg ha ezen múlt volna a vb-cím, úgy pontlevonással is sújtották volna.)

Fél óra volt, mire a kicsúszás után visszaért a csapathoz, de sokat nem kellett beszélnie, elég volt csak összenéznie és összeölelkeznie a csapatvezetővel Zengő Zoltánnal. 

„Az évzáró buli a Chevroletnél volt, mint minden évben, de ezúttal nem vettem ki a részem a buliból, mert akkorra már nem éreztem túl jól magam. De kárpótolt az a fogadtatás, ami Budapesten ért. Megható volt, milyen sokan jöttek ki a repülőtérre, nem gondoltam, hogy ennyien lesznek kint, nagyon megtisztelő volt számára” – mondta az itthoni fogadtatásról

Elárulta, természetesen lesz nagy buli, ahol megünnepli újabb címét, azt azonban még nem tudja mikor.

„Elsősorban pihenni szeretnék, de tudom jól, hogy az elkövetkezendő hetekben elég sok megjelenésem lesz, sok meghívásnak kell eleget tennem. Emellett az egyetemen is sok mindent be kell pótolnom, úgyhogy nem fogok unatkozni

A jövőjével kapcsolatban előreláthatóan csak az év elején tud biztosat mondani, mindenesetre az újabb cím valószínűleg lendít valamit a tárgyalási alapon. „Azt tudom, hogy a betegségem ellenére is azonnal mennék, ha versenyezni kellene. Elkezdtem megtanulni, élvezni a versenyt, és mostanra már a fáradtság nem tud elvinni a kocsitól” – mondta arról, már most mennyire hiányzik neki a versenyzés. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr974941207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása