MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi a BMW-től is díjat kapott

2012.12.08. 14:50 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbiface.jpgNovemberben Michelisz Norbert felért eddigi pályafutása csúcsára, hiszen a Zengő Motorsport autóversenyzője megnyerte a WTCC-sorozat privát világbajnoki címét a Yokoham Drivers’ Trophy-t. Norbi teljesítményét növeli, hogy mindezt betegen tette meg, hiszen az utolsó, makaói futamon komoly megfázással küszködött.

Micheliszt természetesen itthon hatalmas tömeg várta és ünnepelte, de nem csak a rajongók, hanem a szakma is elismerte teljesítményét.

A túraautó-világbajnokság privát értékelését megnyerő klasszis az elmúlt hét végén a BMW Motorsport meghívására Maisachba volt hivatalos, ahol a BMW Sport Trophy 2012 rendezvényén vett részt.

A díjátadó gálán a BMW legsikeresebb privát versenyzői közül a harmadik helyet szerezte meg a Zengő Motorsport versenyzője a BMW Sports Trophyban és teljesítménye után 21.000 eurós pénzdíjat vehetett át a BMW Motorsport igazgatójától Jens Marquardt-tól és Alessandro Zanarditól.

A díjat a BMW gyár, minden évben a legjobb, BMW-vel versenyző nem-gyári támogatású pilótáknak osztja ki. A BMW 320 TC-vel versenyző Michelisz idén nem csak a Yokohama Trophy bajnoka lett, de még futamgyőzelmet is fel tudott mutatni, mégpedig a számára is legkedvesebbet, a magyarországi nagydíjét.

Az idei eredmények fényében nem meglepetés, hogy itthon Norbit választották meg az Év versenyzőjének, míg Zengő Zoltán csapatfőnök idehaza az MNASZ gyorsasági autós szakágának év végi díjátadó estjén csapata képviseletében az év csapatának kijáró serleget vehette át.

"Mindig megtisztelő, ha elismerik a teljesítményem. Nagyon büszke vagyok erre a kitüntetésre és arra is, hogy egymás után már másodszor kaptam meg” - mondta Michelisz Norbert a Blikknek.

Norbi elmondta, meglepődött, hiszen a márkának összesen kétszázötven nem gyári támogatású versenyzője vesz részt a nemzetközi sorozatokban. Fantasztikus dolognak tartja, hogy ebből a „nagy családból” ő lett az idei szezonban a harmadik legeredményesebb pilóta.

Hogy mit hoz a jövő, azt egyelőre még nem tudja, de mint Zengő Zoltán még a hazaérkezéskor elmondta, roppant büszke arra, hogy eljutottak oda, hogy egy magyar csapatot, pilótát keres a világon a top autómárkák egyike. Rájöttek arra, hogy hiába van Magyarországon kis felvevő piac, de ha az ő autójukat egy jó pilóta vezeti, akkor mindenhol sikereket tudnak elérni.

A csapatfőnök szerint, a következő években a támogatók - akik meglátták bennük a fantáziát, hitet, lehetőséget, - segítségével és egy jó gyári autóval,  közösen eljuthatnak oda, hogy korábbi titkos nagy álmuk megvalósuljon. Ez az álom pedig nem más, mint az abszolút világbajnoki cím. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr564954176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása