MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbert a tanulóévben is nyerne 1-2 futamot

2013.02.09. 14:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

honda.jpgMichelisz Norbert egyelőre pihen és feltöltődik a következő szezonra, melyet természetesen már nagyon vár, hiszen idén olyan Hondával indulhat a túraautó világbajnokság (WTCC) idei sorozatában, amely gyári támogatást élvez.

A Zengő Motorsport pilótája tavaly megnyerte a független autók versenyét a Yokohama Trophyt, így idén merészebb álmai is valóra válhatnak. Többek között erről is beszélt, amikor az ország egyik vezető autósportáljának a totalcar.hu-nak nyilatkozott.

Norbi elmondta, szerették volna biztosabb alapokra helyezni a versenyzést és bár messze nem biztos az, hogy a 2013-as év a Hondával eredményesebb lesz, mint a BMW-vel lett volna, de nagyon bíznak benne. Azonban minden attól függ, mennyi ideig tart majd számára az átszokás.

Az új autóját még nem nagyon látta, de annyit már megismert belőle, hogy elmondhassa, végletekig kihegyezett munkának tűik. A Honda két gyári pilótája Monteiro és Tarquini mindenesetre roppant elégedettek vele.

A magyar klasszis elmondta, mi a különbség a gyári, illetve egy gyár által szponzorált versenyző között. Monteiro és Tarquini a Honda két gyári versenyzője, akik a Hondától kapják a fizetésüket, míg Norbi nem. Ellenben mindent megkap, amit ők, a fejlesztéseket, az új alkatrészeket és információkat. Ugyanakkor hatalmas előny számukra, hogy az autót ők fejlesztik, ők tesztelhetnek vele a legtöbbet.

A Honda tervezi egy negyedik pilóta nevezését, de ez valószínűleg egy japán versenyző lesz, hogy odahaza népszerűsítse a márkát és a sorozatot. Úgy néz ki, hogy ez a pilóta Michelisz csapattársa lenne, tehát a Zengő Motorsport színeiben versenyezne majd.

Norbi bízik benne, hogy a Honda a szezon elejétől fogva versenyképes lesz, de tisztában van vele, a Chevy már tavaly is két lépéssel a többiek előtt járt. Azt ugyan nem tudja mit hoz a jövő, amiatt viszont egyáltalán nem szomorkodik, hogy gyári pilótaként a Yokohama Trophy-t már nem nyerheti meg. 

Norbi szerint a szezon második felére odaérhet Tarquinihez és Monteiróhoz, de nem hiszi, hogy nagyon meg tudják majd kavarni a végső sorrendet. Azonban hiába lesz az idei amolyan tanulóév, szeretne legalább egy-két futamot nyerni. Sajnos először csak az első futam előtt két nappal tudja csak kipróbálni új autóját. Noha a versenysportban nehéz előre megjósolni bármit is, abban biztos, hogy anyagilag bírják majd a szezont.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr385070646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása