MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbert: Amióta láttam az új autót, még jobban várom a versenyszezont

2013.02.15. 14:50 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

honda44.jpgAz elmúlt hét kiemelten fontos volt Michelisz Norbert számára, hiszen a Zengő Motorsport néhány tagjával egyetemben „bebocsátást nyertek” a JAS Motorsport főhadiszállására. Ha esetleg valakinek nem sokat mond ez a név, annak legyen elég annyi, ők felelnek többek között azért a Honda Civicért, mellyel a magyar versenyző az idei szezonban a túraautó világbajnokság (WTCC) futamain indul. 

„Most, hogy már láttam milyen autóval fogok versenyezni, még jobban várom a szezont, mint eddig. Leginkább természetesen azt, hogy végre kipróbálhassam az új autót. Jó érzés vezetni azt a Civicet is, amit a gyártól kaptam, de azért az utcai forgalom mégiscsak más, mint a versenyek” – mondta Norbi arról, mennyire szeretné kipróbálni új autóját.

Csak azért szomorkodott, mert mindössze egy napot voltak kint és azaz autó, amelyik az övé lesz, éppen fényezőnél volt. Ennek ellenére egy ugyanolyanba beülhetett, de mégis hiányzott neki az érzés, hogy a sajátjában ül.

„Valamennyire ismertem már az autót, de ennyire közel még nem kerültünk egymáshoz. Most végre bepillantást nyerte mindenre, így a motortért is alaposan átnézhettem. Az feltűnt, hogy nagyon részlet-gazdag a tervezés, ennyi idő alatt is kiderült számomra, hogy profi csapat építi az autókat. Bizakodó vagyok az idei évet illetően” – összegezte a látogatást Norbi. 

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor február végén ismét kiutazik, és egy 2012-es modellel már tesztelhet is. Igaz még mindig nem a saját autójával, mert az csak március első hetében lesz kész. Mint Norbi elmondta, vezetés szempontjából mindegy melyikkel kezdi a felkészülést, a legfontosabb, hogy megismerje az autót.

„Természetesen vannak változások a tavalyi és az idei autó között, de az alapok egyformák. Az első pár alkalommal úgy sem a részletek a fontosak, hanem az autó a minél alaposabb megismerése” – mondta a jelenlegi elsőszámú magyar autóversenyző.

Norbi számára kellemes meglepetés volt, hogy a látogatásuk során mindenki roppant barátságos és segítőkész volt, és valamennyi kérdésükre átfogó és kimerítő válaszokat kaptak.

Norbi a tesztelésig itthon készül, hiszen a fizikai, erőnléti felkészítés hajrájához érkezett. Emellett az egyetemen túl van a vizsgákon, most következik a szorgalmi időszak, az új tantárgyak felvétele.

„Ez az időszak a feltöltődésé, igyekszem minden olyan lehetőséget kihasználni, amikor pihenni tudok. Igaz ez elég nehéz, mert szerencsére nagyon sok rendezvényre, közönségtalálkozóra vagyok hivatalos. Ez egy nagyon jó időszak, de igazából már nagyon várom a versenyeket.”

A WTCC-szezon első futamát március 24-én rendezik Monzában. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr365081908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása