MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbert: Komolyabb lesz a megítélésem

2013.02.19. 14:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

honda.jpgAz elmúlt hét kiemelten fontos volt Michelisz Norbert számára, hiszen a Zengő Motorsport néhány tagjával egyetemben „bebocsátást nyertek” a JAS Motorsport főhadiszállására. Ha esetleg valakinek nem sokat mond ez a név, annak legyen elég annyi, ők felelnek többek között azért a Honda Civicért, mellyel a magyar versenyző az idei szezonban a túraautó világbajnokság (WTCC) futamain indul.

Michelisz Norbert az elmúlt héten végre élőben láthatta a 2013-as versenyautóját. A Zengő Motorsport pilótája a JAS Motorsport főhadiszállásán tekinthette meg új autóját, mellyel idén komoly tervei vannak.

„Bízom a jó szereplésben, de türelmes vagyok most magammal, tudom, hogy jelenleg ez a legjobb felfogás. Valószínűleg csak egyszer tudok majd tesztelni az új autóval, éppen ezért úgy gondolom nem szabad az első pillanattól kezdve eredményeket várni. Ugyanakkor elvárom magamtól, ne legyenek nyitott kérdéseim az autóval kapcsolatban” – mondta Norbi arról mit remél a szezon elején magától.

Norbi az év elején végzett az évközi vizsgáival – a pécsi egyetem mesterképzésére jár pénzügy szakon -, hiszen úgy véli a versenyzésen kívül az élet más területén is meg kell állnia a helyét. Azonban a versenyidőszakban nincs annyi ideje a tanulásra. Szerencséjére a tanulás nem teher számára, mint elmondta inkább pihenteti, mivel nagyon érdekli ez a terület.

Mivel idén jóval erősebb autóval versenyez, mint tavaly, így adódik a kérdés, vajon azok a versenyzők akik tavaly erősebb autókkal mentek, vajon tartanak tőle?

„Nem voltam nagyon kapcsolatban a többi versenyzővel, így majd valószínűleg szezon közben veszem észre mennyire változott a megítélésem. Akik szakmai szemmel nézik a versenyeket, látják majd, hogy nagy előrelépés ez számomra, így szerintem a megítélésem is komolyabb lesz” – mondta az elsőszámú magyar autóversenyző.

A lehetséges tesztelés időpontja hamarosan konkretizálódik, és Norbi bízik benne, akkor mindent tisztázni tud a szerelőkkel, hogy az első futam előtt technikai kérdések már ne legyenek.

„Szeretnék minél jobb kapcsolatba kerülni és minden lehetőséget felmérni a mérnökökkel, valamint beszélni a vezetőkkel, hogy minden stimmeljen az autóval kapcsolatban. Azt tudom, hogy én mindent hozzáadok ahhoz, hogy az autó és köztem az összhang minél nagyobb legyen” – mondta Norbi.

A magyar szurkolóknak pedig külön öröm, hogy a túraautó-világbajnokság (WTCC) idei valamennyi futama látható lesz az Europsorton, így mindenki láthatja majd, hogy Norbi – reményeink szerint – a világbajnoki dobogós helyezésért is versenyben lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr825091974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása