MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbert: Nem volt olyan elem az autón, ami ne tetszett volna

2013.03.08. 15:50 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

honda.jpgA januári fantasztikus bejelentés után, az elmúlt héten végre elérkezett a nagy pillanat Michelisz Norbert számára és kipróbálhatta idei versenyautóját a Honda Civicet. Norbi első Hondás tesztelése a méltán híres monzai pályán lett volna, de az időjárás nem volt túl kegyes hozzá, így végül Cremonától nem messze, a Circuito San Martino del Lago nevű pályán próbálhatta ki a 2012-es Civicet.

„Rengeteg pozitív tapasztalattal és élménnyel térhettem haza. Negatív élményem csak egy volt, hogy sajnos a második napra meghibásodott a váltóm, így az arra a napra tervezett a nyolc félórás etapomból az utolsó három elmaradt. Összességében az tesztelés és az autóval történő ismerkedés felülmúlt minden előzetes várakozást” – összegezte az elmúlt hét eseményeit a magyar klasszis.

Norbi elmondta, elsősorban információ és tapasztalatszerzés volt kiutazásuk célja, valamint az, hogy a március 24-i futam előtt minél többet tudjon menni. Természetesen nem csak ő, de a csapat vezetője Zengő Zoltán, a teljes szerelőgárda, valamint a versenymérnök is kiutazott, hogy beleszagoljanak a kinti légkörbe.

„A fiúk kereket cseréltek rajta, a beállításokat nézték át, de most láthatta a motort élőben először a csapat fő szerelője is. Ez volt a terv, hogy mindannyian elutazzunk Olaszországba, mindennel megismerkedjünk a kocsival kapcsolatban, hiszen az autóm összeszerelése már a magyar szerelők dolga lesz” – mondta Norbi.

Ezúttal „csak” a 2012-es modellel tudott menni, de a tervek szerint március 14-én és 15-én már a saját autójával tesztelhet Monzában. A mostani, Cremonához közeli pálya számára is meglepetés volt, mint elmondta, korábban még nem is hallott erről a pályáról.

„Összesen 30 kört mentem a Hondával, - egy kör 3,5 km -, és lehet, hogy nem sok az így megtett 110 kilométer, de ez is menettapasztalatot jelent. Úgy gondolom első nekifutásra elég volt, de bízom benne, hogy a márciusi versenyig még egyszer tesztelhetek. Az mindenesetre már most elmondható, nem volt olyan elem az autón, ami nem tetszett volna” – mondta a magyar pilóta.

Norbi úgy érzi nagyon jó a kocsi technikája és számos lehetőség ál a rendelkezésére, hogy teljesen „magára hangolja”. Úgy érzi a kocsi erőssége a motor, de az első benyomás alapján a fékek is sokkal jobbnak tűnnek, mint a korábbi technikáknál. Külön kiemelte, hogy a csapat szerelőinek és neki is nagyon tetszett, hogy minden apró módosításra jól reagál az autó.

A tesztelésen ott volt a csapat két gyári pilótája Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro is, ők azonban már az idei autójukkal teszteltek. Norbi azonban úgy érzi, ha a hónap közepén már ő is az idei modellel gyakorolhat, nagy meglepetések nem érhetik a túraautó-világbajnokság (WTCC) idei szezonjában. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr355123331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása