MOL csapat Autó-Motor Blog

Zengő Zoltán: Norbi vállán nagyon nagy teher van, de bírja

2013.04.19. 15:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_monza1.jpgMichelisz Norbert számára nem indult túl jól az idei szezon a túraautó-világbajnokságon. Az idén már gyári támogatású Hondával rajthoz álló magyar versenyző Monzában és Marokkóban is elmaradt a saját maga által várt eredménytől. Erről azonban a legkevésbé sem ő tehet, sokkal inkább az autója, amely idén már sokszor „cserbenhagyta”.

„Sajnos a versenyeken jönnek ki azok a problémák, melyek az idő rövidsége és az autó megépítése körül voltak. Eredetileg a JAS-nak kellett volna megépítenie, de sokat módosítottak rajta, szinte amolyan high-tech technológiát akartak. Ez a Hondának hatalmas előnyt jelentett volna, de a csapatnál elúsztak a fejlesztésekkel, és az ellenőröknek sem tetszettek az újítások” – mondta a szezon kezdete óta tartó nehézségek okairól Zengő Zoltán a Zengő Motorsport tulajdonosa.

A problémák miatt végül nekik kellett megépíteni az autót. Ezzel nem is lett volna probléma, de az idő rövidsége miatt, nem volt idejük tesztelni, és a teszt hiánya miatt a felmerülő gondokat csak éles versenyhelyzetben láthatják.

„Egy autót igazán teszt körülmények között lehetne kipróbálni. Egy-egy versenyhétvége alkalmával, megszabott időterv alapján kell menni, nincs idő a tesztelésre. A szabadedzésen az autó azon beállításait kell megcsinálni, amit az adott a pálya miatt kell, így viszont már nincs lehetőség arra, hogy az autót finomhangolással Norbira tudjuk igazítani” – mondta a csapatvezető.

Szerencsére a Honda nem türelmetlen velük, pontosan tudják mi a helyzet mi a probléma. A gyárnak amúgy sem volt túl szerencsés a marokkói futam, hiszen két autót is összetörtek, melyek közül az egyik szinte teljesen „megsemmisült”. Ennek köszönhetően, valószínűleg Norbi autójára megint kevesebb idő és energia jut. Szerencsére a legutóbbi versenyen felmerülő kábelgondokat viszont már kijavították, az autót a JAS szakemberei is átnézték, így került vissza a Zengő Teamhez.

„Norbi vállán nagyon nagy teher van, de szerencsére bírja. Pedig ő is érzi, nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Ugyanakkor tudja jól, mindannyiunk célja, hogy minél jobb eredményt érjünk el” – mondta Zengő, aki elárulta, ilyen helyzetekben legtöbbször humorral lehet sok dolgot megoldani, így azt is, hogy Norbit kicsit tehermentesítse.

„Sokat beszélünk, viccelődünk. A múltkor is mondtam neki, öt helyett javított, hiszen legutóbb 22. volt, majd a 17. helyről rajtolt, ha így folytatja a Hungaroringen már pontot is szerezhet” – mondta a csapatvezető arról, miként próbálja oldani a hangulatot.

Zengő külön kiemelte, nagyon meg kell köszönnie a csapatának azt a munkát, amit elvégeznek, hiszen a marokkói versenyhétvégét úgy hozták le, hogy a szerelők és más munkatársak átlag alvása nem volt több négy óránál.

„Megjött hétfőn az autó keddre már szétszedték és próbálják összerakni. Tesztelni sajnos nem tudunk a Honda mérnökei nélkül, még egy pár alkatrész is hiányzik, de remélhetőleg mihamarabb megérkezik és akkor Szlovákiára már teljesen jó lesz az autó” – mondta Zengő a nem túl ideális lehetőségekről.

A WTCC-sorozat következő futamát Szlovákiában rendezik, ott ahol tavaly Michelisz Norbert pályafutása során először ért el pole-pozíciós helyet, igaz még BMW-s színekben. A szlovákiai verseny április 26-án pénteken a szabadedzéssel veszi kezdetét, a futamokat vasárnap rendezik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr715234696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása