MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz: küzdeni fogunk a minél jobb helyezésért!

2013.05.16. 14:25 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_monza3.jpgEgy hét „pihenő” után, a hétvégén Ausztriában, a Salzburgringen folytatódik a túraautó világbajnokság sorozata. A verseny egyetlen magyar résztvevője, Michelisz Norbert az eddigi négy versenyhétvégén jól teljesített, és teljesült nagy vágya is, a Hungaroringen dobogóra tudott állni.

„A Hungaroringen aratott sikeres szereplésnek hála, az elmúlt napokban számos meghívásnak kellett eleget tennem, szinte az egész országot „bejártam”. Csak az elmúlt vasárnap tudtam pihenni kicsit, akkor végre hazajutottam Hímesházára is” – mondta Norbi arról, mivel is járt, a fantasztikus mogyoródi szereplés.

Volt többek között Egerben egy rendezvényen, megfordult Kecskeméten is, de részt vett Győrben a léghajtásos járművek versenyén, kedden pedig Szlovákiában volt hivatalos megjelenése, míg a hét második felében már Salzburgban, a hétvégi verseny helyszínén van jelenése.

„Tisztában vagyok vele, hogy sikeres időszakokat ilyen időszakok követnek, hiszen ilyenkor mindenki kíváncsi az emberre. Szívesen megyek, főleg, hogy a legtöbb rendezvény, amire hívnak, autókkal kapcsolatos. Most is a legtöbb meghívásnak próbáltam eleget tenni, de azért jól esett egy kicsit otthon lenni és pihenni is” – összegezte Norbi az elmúlt napok történéseit.

A hétvégi versennyel kapcsolatban elmondta, elsősorban a tisztes helytállás a célja, de nem tartja elképzelhetetlennek a pontszerzést sem. Ugyanakkor tisztában van vele, hogy a Salzburgring nem az a vonalvezetésű pálya ahol a dobogóért küzdhet a Honda, de bízik benne, hogy az első fordulók pechszériája véget ért, és a sors visszaad valamit az akkor elveszített lehetőségekből.

„Az biztos, hogy küzdeni fogunk a minél jobb helyezésekért, de az is igaz, a sikeres szerepléshez picit nagyobb végsebesség kellene. A Salzburgringen sok az egyenes, de a Hondának a kanyargós pálya fekszik igazán” – mondta Michelisz.

Vannak olyan pályák ahol a Honda is gyorsabb, de úgy véli, az ilyen jellegű versenyekre a motor lóerő teljesítményén kellene kicsit fejleszteni. Ugyanakkor azzal is tisztában van, kevés idő telt el amióta megkapta a Hondát, és az eddig elért eredmények azt mutatják, jó úton járnak.

A legutóbbi magyarországi futam során is jól látszott, Norbi a verseny előtt szinte transzban van, szinte semmit nem vesz észre a külvilágból. Elárulta, a verseny előtti órákban elvonul, senkivel nem beszélget már. Az utolsó 20 percben pedig a teljes csendet szereti maga körül.

„Ilyenkor már semmire nem figyelek, csak a verseny jár az eszemben. Próbálom az agyam teljesen kiüríteni, különböző légzés gyakorlatokat végzek, hogy a rajt utáni pillanatokban teljesen tiszta fejjel tudjak gondolkozni a legrázósabb helyzetekben is” – mondta Norbi a rajt előtti utolsó percek fontosságáról.

Michelisz Norbert a tavalyi osztrák versenyhétvégén, az időmérő edzésen csak a 15. pozícióba sikerült kvalifikálnia magát, de ennek ellenére mindkét versenyen pontszerző helyen végzett. Az első futamon a 9., a második versenyen számos előzést bemutatva az 5. helyen ért célba. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr655303166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása