MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbert: Kis szerencsével év végén is meglehet a dobogó

2013.06.18. 12:34 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_szlovakia2.jpgMichelisz Norbert egyre jobban „összeismerkedik” idei autójával, és ennek bizonyítékaként a túraautó világbajnokság (WTCC) legutóbbi, moszkvai versenyén is dobogóra állhatott. A magyar versenyzőnek sorrendben ez volt a negyedik olyan versenye, amikor az első háromban végzett. Erre rajta kívül csak a vb-pontversenyben vezető Yvan Muller volt képes.

Norbi teljesítményének értékét növeli, hogy az idei szezon előtt nem sok ideje volt a Honda Civic megismerésére, és tesztelni sem tudott. „Sajnos a Portugál Nagydíjig hátralévő hetekben sem lesz időm tesztelni. Mire Moszkvából hazaér az autó, az legalább hat nap, két nap amíg „rendbe rakják”, mert sajnos az oroszországi verseny sem volt zökkenőmentes. Idén is bíztam a több tesztben, de nem volt plusz autó” – mondta Norbi, aki tisztában van vele, mire ismét helyrepofozzák az autóját, addigra pedig ismét kamionra teszik és viszik Portugáliába.

Norbi úgy érzi, az év eleji sorozatos hibák az autóval, doppingolták a csapatot, és a folytatásban mindenki még jobban odatette magát, ennek is köszönhető az elmúlt hetek remeklése.

„Vannak olyan pályák, mint például a Hungaroring, vagy Szlovákia, ahol az autó nagyon jól működik. Ugyanakkor a nagy egyenesekkel bíró pályákon az autó nem elég gyors. Ennek ellenére jelenleg a hatodik helyen állok a pontversenyben, és ha továbbra is jól alakulnak a dolgok, kis szerencsével akár az év végén is dobogón végezhetek”.

A Zengő Motorsport pilótája elmondta, apró dolgok folyamatosan érkeznek az autójához a Hondától és a Jas Motorsporttól is, de ahhoz, hogy a legjobbakkal is versenyképes legyen ez nem elég, ez egy sokkal összetettebb a feladatot jelent.

Norbi tisztában van vele, hogy nem csak az autónak, de neki is fejlődnie kell még, hogy még sikeresebb legyen. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy jelenleg, mint „félgyári” Hondás simán megelőzi a Honda két versenyzőjét Tiago Monteirot, és Gabriele Tarquinit is. 

„Idén a vb-győzelemre nem sok esélye van Mulleren kívül szinte senkinek. Nekünk minél előkelőbb helyen kellene befejezni az idei évet, és el kell kezdeni építeni a jövő évi autót. El kell döntenünk, hogy mennyi erőforrást fektessünk bele” – mondta az idei WTCC sorozat egyetlen magyar pilótája.

Ugyanakkor kihangsúlyozta, még korai arról beszélni, hogy mi lesz jövőre. „Még van hat verseny, ezeken kell minél jobban teljesíteni. Tesztelni sajnos ezek előtt sem tudok, de az idei autón is lehet még fejleszteni. Ha ezek sikerülnek, még bármi lehet” – összegzett Norbi.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr195367104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása