MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbert: Portóban tempóból előrébb leszünk, mint Moszkvában

2013.06.28. 15:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_monza1.jpgMichelisz Norbert a hét közepén utazik Portugáliába, hogy az idei utolsó európai futamon folytassa remek sorozatát. Norbi az elmúlt négy versenyhétvége mindegyikén legalább az egyik futamban dobogóra állhatott, és bízik benne, ez a tendencia Portóban is folytatódik.

Bizakodásra adhat okot, hogy Norbi a legutóbbi moszkvai versenyen is remekelt, egy számára ismeretlen pályán, és a tavalyi – igaz Portimaóban megrendezett – Portugál Nagydíjon is az élmezőnyben végzett.

„Az autó már el is utazott Portugáliába, szinte alig láttam. Miután hazajött Moszkvából, szerencsére nem kellett nagyon változtatni semmin, csak kicsit ki kellett kalapálni. Lényegesen nem sérült semmi, egy kis fényezéssel, kalapálással és új matricákkal helyre hozható” – mondta Norbi arról, milyen m unkákat kellett elvégezni autóján a háromhetes szünetben.

A Zengő Motorsport pilótája úgy véli, Portugáliában jobbak lesznek, és ennek köszönhetően közelebb lesznek az élmezőnyhöz, mint Orosz Nagydíjon voltak.

„Szeretem az utcai pályákat, és szerintem a portói aszfaltcsík kedvez nekünk. Bízom a dobogós sorozat folytatásában, véleményem szerint tempóból előrébb leszünk, mint Moszkvában. Ha a hátralévő versenyhétvégéken továbbra is jók leszünk, akkor talán a dobogónál is tovább léphetek” – mondta Norbi arról, mire lehet még idén esélye.

Úgy véli, a világbajnoki címet már most nyugodtan oda lehet adni a francia Yvan Mullernek, de bízik abban, hogy a hátralévő versenyeken néhány dobogós helyezés begyűjtésével a végelszámolásnál ő is dobogó közeli helyen végezhet. Jelenleg 90 ponttal az összetett 6. helyén áll, hátránya 37 pont a harmadik helyen álló Nykjaerrel szemben.

Norbi a verseny előtti heteket amúgy pihenéssel és különböző szponzorációs igények kielégítésével töltötte. Többek között a MOL Summers Party-ján volt Balatonvilágoson, ahol egy külön kiállított sátorban próbálhatták ki a versenyautó szimulátorokat az érdeklődők, talán az „új” Michelisz Norbert is ott volt közöttük.

„Túl sok érdekes nem történt velem az elmúlt hetekben, de az én életemben szakmai szempontból egyébként is mindig a versenyhétvége a legérdekesebb, többek között ezért is várom már a portugáliai futamot” – mondta Norbi, aki elárulta, az elmúlt hétvégén a Szépségkirálynő választás zsűrijében is szerepet kapott.

„Sok férfi eddig is irigyelt, hiszen azt csinálhatom, azzal foglalkozhatom, ami sokaknak az álma. Gondolom, a műsor után is sokan irigyeltek, pedig nem azért mentem oda, hogy csorgassam a nyálam, hanem a zsűribe hívtak. Egyébként is hosszú évek óta boldog párkapcsolatban élek, amit ilyen dolgok nem befolyásolhatnak”- utalt arra Norbi, hogy nem csak a versenypályán, de a magánéletben is biztos a dolgában.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr945382141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása